Punt divers

S'iniciarà una actuació d'emergència per reparar l'esfondrament de la carretera d'Isona de forma immediata

ALT PIRINEU I ARAN

El delegat del Pirineu i Aran, Víctor Orrit, ha dit que el Govern de la Generalitat ja ha declarat l'obra per reparar l'esfondrament de la variant d'Isona una actuació d'emergència i que les obres s'iniciaran de manera immediata. L'esfondrament de la calçada de la carretera C-1412b s'ha produït sobre les 7 del matí d'aquest dimecres. L'afectació a la via es d'uns 50 metres de llarg per uns 2'5 de profunditat a tota l'amplada de la carretera. Orrit ha dit que les obres es preveuen llargues i ha parlat de setmanes que és podrien perllongar fins als 2 mesos. El delegat del Govern ha dit que es difícil quantificar la inversió necessària per reparar la carretera i ha assegurat que no s'estalviaran diners.

Pel que fa a la causa més probable de l'esfondrament s'apunta a l'acumulació de filtracions d'aigua en aquest punt. Aquest aspecte, que s'havia de solucionar de manera definitiva a partir del mes de març, s'ha vist agreujat per les fortes nevades dels darrers dies.

En aquest punt des de que es va inaugurar la variant d'Isona al 2003 no han deixat d'aparèixer moviments de terrers a causa de les corrents d'aigua subterrànies.

Víctor Orrit ha volgut agrair el factor sort donat que amb la magnitud de l'esfondrament i la intensa boira que hi havia a la zona s'hagués pogut produir un accident important.

Els vehicles es desvien per l'antiga carretera C-1412, antiga carretera que passa per les localitats de Figuerola d'Orcau, Conques i Isona. La via utilitzada fins al 2003.

En el punt de l'accident està projectat habilitar 2 passos de bestiar i maquinària. Amb aquestes obres s'hi haurà d'afegir ara la de sanejar el terreny i eliminar les humitats que afecten al moviment de terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.