Punt divers

Carreteres ajorna fins divendres la reobertura del tram de la T-330 que connecta Prat de Comte amb Horta de Sant Joan

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha posposat fins divendres la reobertura de la carretera T-330, entre els nuclis de Prat de Comte i Horta de Sant Joan (Terra Alta). Tot i que Carreteres havia anunciat reiteradament durant les últimes setmanes que la via seria oberta al trànsit aquest dilluns, la instal·lació pendent de tanques de seguretat ha forçat a ajornar la reobertura quatre dies més. Les obres a la carretera que uneix Horta amb l'Eix de l'Ebre a Xerta (Baix Ebre), van començar la tardor de 2006 i està previst que finalitzin abans de Nadal. L'actuació obliga els conductors que van o tornen d'Horta a fer un tomb de 40 quilòmetres.

El responsable d'Acció Territorial del DPTOP a les Terres de l'Ebre, Antoni Sabaté, ha explicat que la instal·lació de tanques de seguretat en aquest tram encara en obres de la T-330 ha obligat els tècnics a posposar la reobertura fins divendres, quan està previst que aquesta actuació hagi estat finalitzada. 'Volem que la seguretat sigui el primer i esperarem a divendres', ha certificat.Superat aquest escull, Sabaté ha precisat que la situació actual de les obres a la carretera 'està prou madura' com per fer compatible la seva finalització amb el pas del trànsit. 'Fa tres anys que els veïns han de fer una volta de 40 quilòmetres', ha recordat. Així, la voluntat de la Direcció General de Carreteres passa per reobrir la carretera durant el temps restant per finalitzar totalment l'actuació, 'pels volts de Nadal, abans de finals d'any'.De moment, segons Sabaté, queden encara pendents l'asfaltatge d'un tram de dos quilòmetres i algunes 'obres de fàbrica'. Això obligarà a senyalitzar alguns trams i provocarà 'aturades puntuals' del trànsit, mentre es completen les actuacions sobre el vial. 'És allò de que ara paro, ara no. Hi haurà dos quilòmetres pendents d'asfaltatge amb aturades puntuals compatibles amb les obres', ha aclarit.Les actuacions de millora de la carretera que uneix Horta de Sant Joan i l'Eix de l'Ebre (C-12) a l'alçada de Xerta van començar fa prop de tres anys, la tardor de 2006. El tram entre la C-12 i Prat de Comte va ser ja obert al trànsit el mes de juliol de 2008. Al marge de la ja reiterada complexitat en l'execució de les obres, adduïda pels tècnics, el projecte va patir un sotrac el passat mes de juliol quan els treballs es van veure afectats durant uns dies per l'incendi que va afectar el terme municipal d'Horta de Sant Joan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.