Punt divers

Esquerra demana a la Paeria la recuperació de la memòria del Liceu Escolar per dignificar-ne el seu llegat

El grup municipal d'ERC a Lleida presentarà una moció que serà debatuda en el ple d'aquest octubre en què insta la Paeria a 'recuperar' la memòria del Liceu Escolar i 'dignificar-ne el llegat'. Esquerra vol que d'aquesta manera 'el record d'aquesta transcendental entitat ciutadana no quedi relegat a una simple ofrena floral cada 2 de novembre', data en què es recorden els fets del bombardeig del 1937. En la moció, Esquerra proposa que la Paeria organitzi al 2010 una exposició sobre aquesta 'innovadora' escola pedagògica lleidatana i dignifiqui les fosses del cementiri on estan enterrats els nens víctimes del bombardeig.

El grup d'Esquerra defensa en la moció la 'importància' que té encara avui el Liceu Escolar, 'no només per la part pedagògica, sinó també cultural, cívica i social'. 'El Liceu va ser una escola innovadora en el seu temps, aplicant un ensenyament basat en els valors de la igualtat, la llibertat, la justícia social i l'ajuda mútua' ha destacat la portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Lleida, Montse Bergés.   Entre els acords que proposen els republicans hi ha l'organització d'una exposició on s'expliqui la història de la institució creada al 1906 per Frederic Godàs i Victorina Vila, mostra que, segons ERC  'ha de servir perquè les generacions venidores coneguin la tasca pedagògica del Liceu, així com el tràgic final que va tenir per culpa de la intolerància de la dictadura franquista'. Esquerra creu que la inauguració de l'exposició al 2012 podria coincidir amb el 2 de novembre, data en què es recorda el bombardeig que va acabar amb la vida de pedagogs i nens del Liceu Escolar. La moció també insta la Paeria a 'dignificar' la fossa comuna del cementiri on es troben enterrats una cinquantena de nens que van perdre la vida en aquells fets. Davant el 'deplorable' estat en què, segons Esquerra es troba actualment l'espai, 's'ha de dignificar i fins i tot senyalitzar amb una placa explicativa', demanen els republicans. Finalment, la moció també demana la creació d'una ruta històrica del Liceu Escolar, que recordi els llocs relacionats amb la institució que encara perduren a la capital del Segrià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.