Punt divers

L'Audiència de Barcelona absol un condemnat per un caçar amb un sistema prohibit a Muntanyola

CATALUNYA CENTRAL

L'Audiència de Barcelona ha estimat el recurs interposat per José C. G. contra la sentència del Jutjat Penal número 2 de Manresa que el condemnava a pagar una multa de 5.250 euros per un delicte contra la fauna protegida. La sentència penal considerava que el recurrent caçava animals, suposadament porcs senglars, utilitzant un llaç i posant un parany, un mètode que està prohibit ja que pot suposar la mort de diversos mamífers que caiguin en la trampa i per tant no selecciona a la presa. L'Audiència de Barcelona estima el recurs i absolt el caçador ja que considera que aquest mètode dels llaços amb parany no es 'equiparable' amb d'altres més destructius amb el medi ambient com el verí o els explosius.

La condemna del Jutjat Penal de Manresa establia que el 20 de gener del 2007, el Cos d'Agents Rurals de la Generalitat va rebre l'avís que s'havia trobat un llaç amb un parany, suposadament per a capturar porcs senglars, en una finca dins d'una zona protegida de fauna salvatge del municipi de Muntanyola. Els agents van trobar en aquesta zona, molt propera a la parcel·la del condemnat, un plat amb menjar i un bol amb aigua. A més van descobrir, un focus lluminós que estava connectat amb un cable que arribava a la parcel·la del processat. També hi havia 13 llaços amb paranys de distinta mesura posats estratègicament en llocs de pas fauna, i una forta olor a gasoil.Els agents van fer un seguiment del cas i el 22 de gener van sorprendre al condemnat quan estava manipulant els llaços i els retirava sorprès per la presència dels vigilants. La sentència penal indicava que aquest mètode per caçar utilitzant llaços amb parany està prohibit ja que pot causar mort per asfixia a totes les espècies que caiguin en la trampa i no és selectiu.El recurs del caçador indicava que l'article del Codi Penal que estableix el delicte contra la fauna protegida assimilar aquesta caça amb llaços amb altres mètodes com el verí o els explosius que són més destructius amb el medi ambient. En aquest sentit, l'Audiència de Barcelona ha estimat el recurs i l'ha absolt de pagar la multa perquè considera que la caça amb llaços i paranys no té aquest component 'potencialment' agressiu dels altres casos que són els que recull el supòsit penal de la condemna.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.