Desarticulen una banda que falsificava i distribuïa euros falsos a tot Europa

Una operació conjunta de la policia polonesa, els Mossos d'Esquadra i la Policía Nacional ha permès la desarticulació total d'una banda d'origen polonès i romanès que es dedicava a la falsificació i distribució massiva d'euros falsos a tot Europa. Les detencions es van fer el 14 d'abril, a Polònia, aprofitant que tots els membres de la banda passaven els dies de Setmana Santa en el país. La policia polonesa va fer 30 escorcolls i 27 detencions, entre d'altres la del líder de l'organització –de 29 anys i que té permís de residència permanent a Itàlia–, un membre del servei penitenciari i dos integrants de l'exèrcit polonès. Tots els arrestats formen part d'un conegut clan familiar de la ciutat polonesa de Chelm.

L'operació, que s'ha batejat amb el nom de Most, es va iniciar a final del 2006, quan els Mossos van arrestar, a l'Hospitalet de Llobregat, onze membres de la banda a qui se'ls va localitzar 6.000 euros en bitllets falsos de 100 euros de gran qualitat. Les posteriors investigacions dels Mossos van determinar que els detinguts formaven part d'un grup més ampli que operava a diferents països d'Europa, com ara l'Estat espanyol, Itàlia, França i Alemanya. La policia catalana va creuar aquesta informació amb la Policía Nacional i després amb les organitzacions internacionals Europol i Eurojust, que han coordinat la investigació amb l'Oficina Central d'Investigació (CBS) de Chelm i Lublin.

L'organització adquiria bitllets falsificats de 50 i 100 euros a Itàlia i posteriorment els distribuïa a través de petites compres en establiments de països d'Europa. La banda era itinerant i tenia bases operatives a diferents punts del continent, entre elles a Catalunya. Precisament la gran mobilitat que tenien és el que ha dificultat la desarticulació del grup.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.