Successos

Alerta pel robatori a l'Anoia d'una remesa de clor gasós, que pot ser molt perillós

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha alertat del robatori de dues ampolles, una de 500 i l'altra de 255 kg, de clor gasós a l'estació de transport d'aigua en una empresa de potabilització, a la Pobla de Claramunt (Anoia). Una manipulació incorrecta d'aquestes ampolles podria provocar un augment de la pressió, amb risc d'explosió i alliberament d'un núvol tòxic i corrosiu. Segons els Mossos d'Esquadra, el furt es va produir la nit de dijous. L'empresa, seguint els seus protocols de seguretat, va informar del furt al Centre d'Emergències de Catalunya (CECAT) tant bon punt va detectat el robatori de les ampolles amb el producte potencialment perillós.

A més, Protecció Civil, a través d'un comunicat públic, ha donat un toc d'alerta –a causa de la perillositat del producte– a tothom que les pugui manipular sense tenir cap mena de coneixement del producte que contenen. Segons afirmen a Protecció Civil, el clor gasós és corrosiu, provoca danys a la pell, els ulls i les vies respiratòries i es tracta d'un producte tòxic per inhalació o per absorció a través de la pell.

A més de les característiques específiques del producte, també adverteix que manipular-lo incorrectament pot provocar l'augment de la pressió de les ampolles, que tenen risc d'explosió i d'alliberament d'un núvol tòxic i corrosiu.

Protecció Civil també ha fet una crida, tant als autors materials del robatori com als ciutadans que puguin detectar alguna ampolla que pugui encaixar amb la descripció del producte, perquè truqui al telèfon d'emergències 112, fer actuar els cossos de seguretat pertinents i poder enretirar el producte amb les màximes garanties de seguretat.

Finalment, Protecció Civil adverteix que si el clor gasós entra en contacte amb els ulls, s'han de rentar amb aigua durant 15 minuts i buscar ajuda mèdica ràpidament. En cas de contacte, també cal treure's de seguida la roba contaminada, rentar la pell i anar a cal metge. En cas de tenir parts congelades, s'han de descongelar amb aigua freda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.