Successos

Deltebre

Aproven un protocol per prevenir l'assetjament sexual

Es tracta d'una eina que servirà per evitar casos com el del policia local

L'Ajuntament de Deltebre va aprovar en l'últim ple municipal un pla per fomentar la igualtat de gènere entre els treballadors del consistori i un protocol d'actuació per prevenir l'assetjament sexual. “L'objectiu és eliminar qualsevol discriminació per raons de gènere”, explicava la regidora de la Dona, Susanna Gómez, que remarcava que el pla d'igualtat es va començar a gestar molt abans que es destapés el cas del cap de la policia local, Francesc Edo, denunciat per diversos casos de violació i també d'assetjament sexual de treballadores del consistori. “Es tracta d'un pla subvencionat amb fons europeus a través del Departament de Treball i la Diputació”, va certificar Gómez. Ara bé, l'alcalde de Deltebre, Gervasi Aspa, va admetre que una vegada aprovat el protocol per prevenir l'assetjament sexual serà molt més fàcil destapar casos com el del cap de la policia local.

A grans trets aquest protocol d'actuació inclou un model de denúncia interna i proposa dues persones de referència a les quals adreçar-se en cas de sentir-se víctimes d'assetjament (un agent de la policia local i un representant sindical). Una vegada comunicat el cas, la comissió del pla d'igualtat serà l'encarregada de fer-ne el seguiment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.