Successos

salut laboral

Treball troba deficiències en la policia local de Cunit

La inspecció ha detectat deficiències als vestidors, on el nombre d'armariets és insuficient i la dutxa es fa servir com a magatzem

Inspecció del Treball ha detectat nombroses deficiències tècniques a les dependències de la policia local de Cunit. Les anomalies van ser denunciades el mes de juny pels mateixos agents de la policia i també pel grup ICV, i ara els tècnics han lliurat l'informe final a la part demandant.

En l'informe elaborat per aquest organisme, el requeriment d'esmena té en compte, però, que les obres de la nova comissaria es troben molt avançades i les reformes estructurals no tindrien sentit perquè l'acabament coincidiria amb el previsible abandonament de les instal·lacions actuals. La inspecció realitzada pels tècnics ha permès comprovar, entre altres coses, deficiències en els vestidors, on el nombre d'armariets és insuficient per a l'actual plantilla, i també s'ha comprovat que la dutxa es fa servir com a magatzem. A més, s'ha detectat la manca de llums d'emergència, mancances en matèria d'ordre i neteja, i el mal estat de la mànega de la boca d'incendi. A més, a la zona de recepció s'ha comprovat que la cadira que fa servir la treballadora no disposa de respatller i que les disposicions, relatives a la utilització d'equips amb pantalla de visualització, són mínimes pel que fa a la seguretat i la salut. L'informe també revela que al vestidor de les dones no hi ha armariets per guardar-hi la roba.

Els requisits de l'informe

Inspecció de Treball insta l'Ajuntament de Cunit a realitzar l'avaluació dels llocs de treball, en compliment del que disposa la llei de prevenció de riscos laborals, així com impartir a tots els treballadors una formació, teòrica i pràctica, centrada en els riscos dels llocs de treball. Segons el portaveu d'ICV, Toni Martínez, “l'Ajuntament té l'obligació d'assegurar unes condicions laborals dignes i invertir en prevenció per garantir la seguretat i la salut laboral als treballadors”.

ICV lamenta haver hagut de denunciar l'Ajuntament a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social perquè es compleixi la legislació vigent, que data de 1995. Segons ICV, “dotar de seguretat a la feina no només és una llei que s'ha de complir, sinó una responsabilitat que s'ha d'assumir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.