Successos

quàdruple assassinat a olot

La defensa al·lega que els Tubert coaccionaven Puig

L'assassí múltiple afirma a la seva advocada que els constructors el tenien “dominat” i que li feien signar papers sense saber què signava

La defensa aporta documents que acrediten que els 30.000 euros són del pare

“Els Tubert em tenien dominat”, és el missatge que ha transmès Pere Puig Puntí a la seva advocada, Núria Masó Bohigas, després de cometre el quàdruple assassinat al bar La Cuina de l'Anna i a l'entitat bancària CAM d'Olot. Fruit d'aquesta “coacció”, en paraules de Masó, Puig hauria signat més d'una vegada en els darrers mesos documents sense que el mateix paleta sabés què signava. “El meu client no sabia què signava, si era l'acomiadament o si estava relacionat amb el deute que tenien, de fet no ho sap ni explicar”, assegura l'advocada de Puig, que relata que al paleta li posaven un paper al davant i el signava perquè si no ho feia, tenia por que l'acomiadessin. La lletrada explica que Puig va anar alguna vegada amb la seva germana a parlar amb els sindicats per exposar-los el que feien els Tubert, però els representants dels treballadors els responien que si no aportaven cap document no els podien ajudar. “El meu client no tenia accés a aquests documents que signava i els Tubert mai li havien donat cap còpia”, diu Masó. La lletrada lamenta que ara, “evidentment”, serà impossible tenir accés a aquests documents i l'empresa “no els exhibirà mai”, i que, per tant, serà complicat demostrar-ne l'existència.

Trentena de testimonis

El jutjat d'instrucció número 2 d'Olot va començar ahir a prendre declaració a una trentena de testimonis relacionats amb el cas. Alguns d'ells refermen que els Tubert tenien greus problemes econòmics i que tard o d'hora haurien hagut de tancar el negoci de la construcció. Diego Alba Arcas, un dels testimonis presencials dels fets, va reconèixer davant el jutge que tres o quatre setmanes abans dels fets, en Joan Tubert li va comentar que deixaria el negoci quan acabessin les últimes obres i que ja ho havia comentat als treballadors. En canvi, a altres testimonis, com Antonio Mondejar Galobardes, no els semblava que els Tubert tinguessin problemes econòmics, ja que “anava a esmorzar al bar, tenia un Mercedes i una casa amb jardí”. En canvi, Jorge Llagostera Jutglà, un altre testimoni, va reconèixer que “hi ha un rumor que corre de la fama dels Tubert de no pagar les feines”. En aquest sentit, Xavier Falguera Torrent també reconeix que d'una feina de serralleria els Tubert li devien 2.000 euros. Així mateix, Joan Darné Canal, durant la seva declaració, va assegurar que Joan Tubert li va comentar que hauria de fer fora de la feina Puig, ja que des del mes de maig no li pagava el sou perquè havia de cobrar un deute de “molts milions”. En aquest sentit, Joaquin Canalias Fageda, un altre dels testimonis, es va desdir de la primera declaració amb els Mossos i va rectificar-la, al·legant que no és cert que digués que Puig li havia comentat que “aquell malparit –Joan Tubert– no li pagava” ni que Puig “sempre parlés malament” dels Tubert. Però va mantenir que Puig li havia comentat: “Vas amb aquell fill de puta?”, referint-se als esmorzars que solia fer amb Tubert.

“Puig és insolvent”

La lletrada de Puig reitera que el seu client “és insolvent” i que els 30.000 euros que els han bloquejat del compte del BBVA de la Vall d'en Bas són del seu pare. “Malgrat que Puig hi figuri com a tercer titular, els diners són del seu pare”, remarca Masó. Per demostrar-ho, la lletrada ha presentat la documentació a l'Audiència de Girona, que acredita els ingressos que tenen el pare i Puig, amb els imports que figuren a l'entitat bancària. D'aquesta manera vol demostrar que l'origen dels ingressos dels comptes provenen de la pensió del pare, i no pas del sou de l'acusat. “Per molt que la defensa dels Tubert vulgui girar la truita i crear controvèrsia, aquests diners són del pare”, assegura contundentment Masó. Així mateix, creu que la petició d'embargament dels comptes és “abusiva i il·lògica” si sobrepassa el 33 per cent.

La família d'Anna Pujol també fa l'acusació

El marit i les filles d'Anna Pujol han comparegut a la causa com a acusació particular a través del lletrat Óscar Morales, del bufet Urice Menéndez. Carles Monguilod acusa en nom dels Tubert.

“Ja em passaré el fred” i “ja teniu el que us mereixeu”

Joan Darné va ratificar ahir al jutge que abans de la matança Puig li va dir: “Aviat em passaré el fred”. I altres testimonis van dir que després de matar els Tubert va dir: “Ja teniu el que us mereixeu”.

Encanonat per Puig i de genolls sota un cotxe

Diego Alba, un dels testimonis de l'assassinat dels Tubert, va seguir Puig cap a fora i, un cop al carrer, el paleta el va encanonar i llavors ell es va llençar sota un cotxe i es va lesionar els genolls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.