Successos

Tribunals

Tarragona

Demanen 12 anys de presó per als acusats d'assaltar un xalet i robar 22.000 euros

Per accedir al domicili, un dels lladres va simular que era un treballador d'una empresa de paqueteria

Van matar el gos de la víctima, a qui van deixar lligada

“M'han destrossat la vida”. Aquesta va ser una de les dures frases que la propietària d'un xalet del carrer de la Foixarda de la urbanització Cala Tamarit va dir en el judici que va començar ahir a l'Audiència de Tarragona, en referència als acusats de l'assalt violent perpetrat a casa seva el 26 d'octubre del 2009. Per aquests fets, el ministeri públic demana una pena d'onze anys i cinc mesos de presó per als dos presumptes inductors del succés pels delictes de robatori amb violència, lesions i detenció il·legal; dotze anys i cinc mesos per a dos dels tres delinqüents que van executar l'atracament que els havien encarregat els primers, i finalment, el tercer còmplice que va participar en l'assalt s'enfronta a dotze anys i onze mesos de presó perquè, a més, se li atribueix un delicte de maltractament d'animals domèstics, ja que va colpejar fins a la mort un gos petit que tenia la víctima.

Segons la fiscal, els dos ideòlegs del pla –els quals són familiars i treballen des de fa anys en el sector de la construcció– “es van assabentar que a l'immoble de la denunciant hi havia objectes de valor i diners”, i per això van contactar amb els altres tres processats per proposar-los que irrompessin a l'habitatge i se n'emportessin aquests efectes. Per acabar de lligar caps, dues hores abans del robatori, tots els implicats es van trobar en un bufet d'Altafulla. A fora de l'establiment, van agafar una caixa d'un contenidor, amb la qual van aconseguir després que la víctima els obrís la porta, ja que un d'ells va simular que era un empleat d'una empresa de missatgeria i va dir a la dona que duia un paquet per al seu marit.

Ja a l'interior, els tres lladres van amenaçar la propietària amb pistoles i la van obligar a obrir la caixa forta, d'on es van endur, entre altres coses, rellotges, plomes estilogràfiques i 22.000 euros, si bé els perjudicis causats pugen a 234.400 euros. Un cop complerts els objectius, van fugir i van deixar lligada i emmordassada la víctima, que va ser trobada en aquestes greus condicions uns vint minuts després pel seu espòs.

“Ens vam trobar en un bufet i vam parlar de feina”

En l'època del succés, un dels acusats tenia un permís penitenciari, un altre estava en tercer grau i l'últim era fugitiu. Tots coincideixen que el dia dels fets es van trobar amb els altres dos processats i que el contacte que van mantenir va ser laboral, ja que el que estava en tercer grau havia treballat abans per un dels altres homes i volia que el tornés a contractar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.