Successos

crim de sant pere pescador

L'esquarterador va demanar al jardiner fer una foguera

Mohamed Halile assegura ara que es diu Nouari Rabah, i que va amagar la verdadera identitat per por que l'assassí el matés per haver-lo denunciat

Diu que els mossos no se'l creien

Nouari Rabah va declarar, ahir, davant del jutge, que Daniel Imandt, el sospitós d'haver esquarterat la seva exparella a Sant Pere Pescador, el va obligar a fer una mena de cercles amb uns rajols al terra per fer una foguera abans d'ensenyar-li el cadàver de Sabrina Tverbouss-Twerdy. Rabah, que feia de jardiner a casa d'Imandt i que va denunciar el crim, va donar, ahir, més detalls sobre el que va ocórrer el 26 de setembre passat. En primer lloc, va reconèixer que no es deia Mohamed Halile, sinó que en realitat es diu Nouari Rabah, i que va ocultar la seva verdadera identitat per por a les represàlies per haver denunciat els fets.

“Et diré un secret”

“Quan vaig veure el cos fragmentat dins les bosses em vaig espantar molt, com si em sortís el cor per la boca”, va assegurar Rabah. Abans de veure el cadàver, Imandt li va dir al jardiner: “Et diré un secret i callaràs i guanyaràs molts de diners”. Quan el belga li va proposar el tracte al jardiner en un bar de Sant Pere Pescador, l'home li va comentar que no li agradava treballar el diumenge, però per por de perdre la feina ho va acceptar, ja que estava a l'atur. Rabah es pensava que es tractaria de llençar o cremar unes bosses de brossa i poca cosa més però en arribar al domicili del sospitós tot es va complicar. Segons la seva declaració, en primer lloc el ciutadà belga li va demanar a Rabah que per entrar a la casa forcés una de les finestres del domicili amb una barra de ferro, perquè l'ex-xicota havia marxat i s'havia endut les claus a l'Escala. Un cop dins del domicili, el jardiner va veure draps tacats amb una substància vermella, però no li va donar importància perquè es pensava que era vi. Després Imandt va portar el jardiner a l'habitació de matrimoni, on hi havia una nevera amb quatre bosses al seu interior. El sospitós li va fer obrir una bossa a Rabah i, a dins, hi havia unes mans de persona, segons va declarar ahir al jutjat.

“Vaig témer el pitjor”

“Em vaig espantar perquè vaig témer el pitjor i vaig llençar la bossa al terra”, assegura el jardiner. Posteriorment, tots dos van anar fins a la sala d'estar, on hi havia una altra nevera amb més bosses, on hi havia una cama, que el sospitós del crim li va fer tocar al jardiner, i un cap. Segons va dir ahir Halile, va ser llavors quan va agafar una barra de ferro i va fugir trencant una finestra i saltant un mur de metre i mig. Mentre fugia, prop del riu, va trobar un home alemany que el va acompanyar fins a la comissaria dels Mossos de Roses. Rabah va assegurar, ahir, que en un primer moment els agents no es creien la seva història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.