Successos

successos

camp i ebre

Els Mossos faran dispositius amb els Agents Rurals per reduir els robatoris al camp

També se celebraran reunions periòdiques i meses de coordinació amb policies locals, guardes de camp, vigilants municipals i empreses de seguretat

Aprofitar el coneixement del territori que tenen els agents rurals. Rendibilitzar aquest cúmul d'informació és una de les eines que volen utilitzar els Mossos d'Esquadra per lluitar contra el degoteig de robatoris que es produeixen a les zones agrícoles, ja que, a partir d'ara, els dos cossos duran a terme dispositius conjunts. Aquesta és una de les múltiples mesures inclosa en el Programa Operatiu Específic del Món Rural que ha estat elaborat per la conselleria d'Interior i la d'Agricultura de la Generalitat com a pla de xoc a la problemàtica endèmica que arrosseguen els pagesos. A la demarcació de Tarragona, cal recordar que un dels municipis que darrerament ha resultat afectat per l'onada de fets delictius ha estat Constantí, on en els últims dos mesos i mig el col·lectiu ha denunciat que ha estat víctima de més d'un centenar de robatoris. A banda d'augmentar la col·laboració amb el Cos d'Agents Rurals, però, els Mossos també faran reunions periòdiques i meses de coordinació amb policies locals, guardes de camp, vigilants municipals i amb empreses de seguretat privada, i intensificaran les campanyes en què es transmeten consells de seguretat.

A aquestes iniciatives s'hi afegirà l'elaboració de mapes delinqüencials de cada zona del país per determinar els espais que s'han de protegir, posant èmfasi en els períodes de més activitat, com ara les èpoques de recollida de productes agrícoles. I, per millorar la percepció de seguretat i reduir la victimització, s'incrementarà el nombre de patrulles de proximitat i es crearan canals per a la recepció de denúncies in situ per evitar que els perjudicats s'hagin de desplaçar a la comissaria, i que les puguin formular a l'ajuntament del poble o a les cooperatives.

LA FRASE

El pla està bé, però s'ha passat de puntetes a destinar més esforços per saber qui compra el material
Josep Maria Coll
coordinador territorial del Camp d'Unió de Pagesos

Més de 2.577 delictes al Camp i l'Ebre el 2010

Al Camp es van originar al llarg de l'any passat 1.605 fets delictius en masies i en explotacions agrícoles i ramaderes. Aquest nombre de successos es va disparar un 20% en relació amb el 2009, quan se'n van produir 1.328. Per la seva banda, a l'Ebre aquesta problemàtica ha retrocedit, ja que mentre que el 2009 es van comptabilitzar 1.132 casos, el 2010 van ser 972.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.