Successos

Successos

Tarragona

Sis anys de presó per als tres autors de l'assalt violent en una casa de Cala Tamarit

La víctima va obrir la porta després que un dels lladres simulés que li duia un paquet

Van matar el gos i es van endur objectes valorats en 193.000 euros

José Jiménez Ocón, Francisco Egea Zamora i Juan Domínguez Badía han estat condemnats per l'Audiència de Tarragona a una pena de sis anys de presó cadascun per haver comès un assalt violent en un habitatge situat al carrer de la Foixarda de Cala Tamarit de Tarragona, el 26 d'octubre del 2009. Segons es considera provat, aquell dia, pels volts de dos quarts de cinc de la tarda, els tres detinguts van acudir al bar restaurant Bufet d'Altafulla, on van elaborar un pla per executar el robatori. De mutu acord, van decidir que, per tal que la propietària de l'immoble els obrís la porta, Ocón simulés que era un empleat d'una empresa de missatgeria que portava un paquet per al seu marit.

Quan van marxar de l'establiment, van agafar una caixa de cartró que hi havia en un contenidor i hi van escriure el nom de l'espòs de la víctima. En arribar al domicili, Ocón va trucar al porter automàtic i, en el moment que la dona va sortir, els tres lladres se li van abalançar al damunt. Tots ells portaven un passamuntanyes que només els tapava la cara parcialment, ja que se'ls podia veure la zona dels ulls, del nas i dels pòmuls.

Els delinqüents van tirar la denunciant al terra, la van advertir que, si no callava, la matarien i tant Domínguez com Egea la van apuntar amb una pistola. A continuació, la van lligar de peus i mans amb brides de plàstic, li van tapar la boca amb cinta adhesiva i la van obligar a ensenyar-los on era la caixa forta. De l'interior, es van apoderar de 30.000 euros, d'una col·lecció de plomes i d'una altra de rellotges i de joies –el valor dels objectes sostrets pujava a 193.120 euros.

Mentre Domínguez i Egea buidaven la caixa, Ocón va pujar a la primera planta i va matar un gos petit. Finalment, els delinqüents van marxar amb el botí, deixant lligada i emmordassada la víctima al garatge, on va ser trobada 20 minuts després pel seu marit, que va alertar immediatament els Mossos d'Esquadra.

LA XIFRA

3
euros
durant 60 dies són els que ha de pagar un dels tres condemnats per una falta de maltractament animal.

LA DATA

26.10.09
va ser el dia que els acusats van cometre el robatori. Dos dels cinc detinguts han estat absolts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.