Punt divers

SUCCESSOS

Detinguts 12 lladres acusats de robar en domicilis

La banda ha estat desarticulada pels Mossos de Tarragona, que els relacionen amb una vintena de delictes

Els Mossos d'Esquadra de Tarragona han arrestat 12 persones que formaven part d'un grup especialitzat en robatoris amb força a l'interior de domicilis. Els membres de la banda, que eren extremadament actius, es caracteritzaven per tenir una gran mobilitat arreu de Catalunya, així com també per la resta de l'Estat. La investigació es va iniciar arran de la denúncia de dos robatoris en immobles de Reus. Durant les diverses gestions policials, els efectius van aconseguir identificar els integrants de la xarxa i, alhora, determinar les tasques i els rols que tenien assignats cadascun d'ells en l'organització.

Els delinqüents acostumaven a actuar majoritàriament entre les set del matí i les dues del migdia, aprofitant que la gent anava a treballar i marxava de casa. Els lladres es desplaçaven des de Cornellà, l'Hospitalet de Llobregat i Cerdanyola, on tenien les seves residències habituals, fins a la població escollida utilitzant sempre dos vehicles diferents. Un cop allí, es distribuïen els treballs de vigilància de la zona i de l'entrada als habitatges. Segons van informar ahir fonts pròximes al cas, sempre comprovaven primer que al pis on accedien no hi hagués ningú i, després, en forçaven la porta. La tècnica utilitzada variava en funció de la dificultat i les mesures de seguretat que aquesta presentava, ja que empraven des d'un bec de lloro fins a un simple tornavís. Ja a l'interior, es feien amb rellotges, ulleres de sol, mòbils, ordinadors portàtils, material electrònic i joies. De moment, la policia els relaciona amb 20 robatoris a Reus, Ripoll, Salt, Cornellà de Llobregat, Cardedeu, Vic, Olesa de Montserrat i Gavà, així com a altres localitats d'arreu de l'Estat, com Osca, Logronyo, Bilbao, Santander i Sant Sebastià.

LA XIFRA

11
dels dotze detinguts ja han ingressat a la presó de manera provisional després de prestar declaració.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.