Successos

D'hípica a plantació de marihuana

Quatre detinguts, 1.700 plantes, pistoles i matxets comissats, a Breda i Corbera

Agents de la Policía Nacional han desmantellat un grup organitzat dedicat al cultiu de la marihuana en una hípica abandonada de Breda i en dos garatges de Corbera de Llobregat. En l'operació s'han detingut quatre persones que disposaven de sofisticades instal·lacions per al cultiu, l'elaboració i la distribució de la droga. En l'operació s'han comissat 1.700 plantes de marihuana, 9 quilos de droga ja envasada al buit i llesta per a la distribució, llavors, acceleradors del creixement i la floració, diverses eines per al cultiu i el tractament de les plantes –com per exemple una premsadora per envasar al buit o bàscules de precisió–, una màquina per detectar bitllets falsos, telèfons mòbils i documentació abundant. També s'han intervingut dos cotxes de gamma alta.

La policia espanyola ha determinat que es tractava d'un grup perfectament organitzat en què cada integrant tenia atribuïdes unes funcions molt concretes. El cap de la banda era un home nord-americà d'origen cubà que feia comandes a Holanda de productes i substàncies per al cultiu de la marihuana fent servir una empresa tapadora domiciliada a Barcelona. Aquesta empresa estava dedicada, en principi, a l'adquisició i gestió de valors de fons de societats però, realment, la banda la feia servir per blanquejar els beneficis de la venda de la droga. Tres dels detinguts han ingressat a la presó després de declarar davant del jutge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.