Successos

Sant Andreu de Llavaneres

La festa dels Mossos

El Dia de les Esquadres serveix, un any més, per distingir els agents del cos policial català de Mataró i d'altres cossos

A l'acte s'hi van acostar alguns polítics

Una vintena de persones van rebre mencions per haver col·laborat amb el cos

El pati de Can Caralt, de Sant Andreu de Llavaneres, es va guarnir ahir de la manera més solemne per acollir el Dia de les Esquadres. Aquest és un acte de caire festiu que cada any organitza el cos de Mossos d'Esquadra de Mataró per homenatjar i distingir tots els agents, bombers, policies i altres persones que, a títol individual, han merescut el reconeixement per part del cos de policia català.

Enguany van ser una vintena de persones que van rebre l'anomenada “felicitació”, amb el pertinent diploma que ho acredita, per diversos motius: investigacions reeixides de casos policials, ajuda de persones en situació de risc per a la seva vida o detenció de bandes organitzades, van ser alguns dels mèrits que es van ressaltar a l'hora d'entregar els reconeixements anuals.

Durant els parlaments, l'inspector Josep Maria Cavallé, cap de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Mataró va destacar “la feina de servei i la vocació per treballar per la ciutadania” del cos i va voler subratllar que la comissaria de Mataró “ha obtingut uns resultats que reflecteixen la implicació de tots plegats”.

Ja en declaracions als periodistes, Cavallé va fer una valoració més precisa de la comissaria de Mataró pel que fa a l'any 2010. “Ha estat un any positiu, ja que s'han comès menys delictes i, per tant, la mitjana de detencions ha disminuït”, va explicar l'inspector. En aquest sentit, també va ressaltar que “l'objectiu principal del cos és estar ben relacionat amb el teixit social”. Cavallé va valorar aquesta implicació com a “molt forta” tot i reconèixer que “sempre pot ser millorable”.

Finalment, el cap de l'ABP de Mataró no va obviar el fet que “Mataró i el Maresme són tan segures com qualsevol altra zona”; l'inspector, a mode de resum, tampoc no va dubtar a afirmar que “aquí s'hi pot viure bé”.

Per la seva banda, l'alcalde en funcions de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), va actuar d'amfitrió de l'acte i va ressaltar el seu compromís “amb la tranquil·litat i la seguretat”. En aquest sentit, Graupera va voler enviar un missatge a tots els cossos presents a l'acte: “Sou els elements per portar a terme aquesta tasca –la seguretat– i més en els temps actuals en què prolifera la inseguretat entre les persones”.

Presència política

A banda de l'alcalde en funcions de Llavaneres, el Dia de les Esquadres va servir perquè alguns dels protagonistes de les eleccions municipals de diumenge es deixiessin veure per primera vegada en un acte públic. Entre els presents també hi havia els alcaldes en funcions de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó (CiU), i el d'Argentona, Pep Masó (TxA).

Una de les sorpreses, però, va ser l'assistència del cap de llista de CiU a Mataró –i guanyador de les eleccions a la capital del Maresme–, Joan Mora. I és que la seva presència va aixecar la sorpresa entre els mitjans de comunicació presents. El convergent, però, no es va asseure a la primera fila –reservada a les autoritats– sinó que es va mantenir en un segon pla. I n'hi ha més: Mora va controlar perfectament els tempos, i just acabar l'acte es va fer escàpol abans que els periodistes, curiosos, li poguessin preguntar què hi feia, allà.

L'altra gran sorpresa de l'acte en clau política va ser que no hi va assistir cap dels governants en funcions de Mataró, tot i que era la celebració del Mossos d'Esquadra de la capital del Maresme.

Ni l'alcalde en funcions, el socialista Joan Antoni Baron, ni cap dels seus regidors, que fins al dia 11 de juny encara seran al capdavant de la ciutat, van fer acte de presència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.