Successos

successos

Deltebre / el vendrell

Una avioneta s'estavella al Delta mentre carregava aigua i el pilot resulta il·lès

El bomber que va tenir l'accident estava treballant en l'extinció de dos focs al Vendrell

Els incendis van cremar unes 16 hectàrees i van fer evacuar 15 veïns

La coincidència en el temps de tres successos lligats entre si va originar ahir que els cossos d'emergències visquessin una jornada complicada a la demarcació de Tarragona. Un dels episodis que va disparar més les alarmes es va produir a tres quarts de sis de la tarda, quan una avioneta de vigilància i atac dels bombers que participava en l'extinció de dos incendis al Vendrell va tenir un accident mentre estava carregant aigua a la Punta del Fangar del Delta, al terme de Deltebre. La nau, que sobrevolava a poca altura, va caure i va quedar embarrancada a l'aigua en una zona fangosa de poca profunditat, situada entre la platja d'El Boleró i la de La Marquesa, a una milla de la costa. En un primer moment, un pescador va prestar ajuda a l'afectat i, alhora, dos testimonis van trucar al telèfon d'emergències 112 per alertar dels fets. Ràpidament, una llanxa de la Creu Roja i una altra dels bombers es van adreçar fins allí per atendre el pilot i únic ocupant de la dotació, que va resultar il·lès.

L'efectiu conduïa un dels vuit mitjans aeris que es van desplaçar a la capital del Baix Penedès, on quan passaven quatre minuts de les tres de la tarda es va iniciar un foc a prop de la urbanització Mas Astor. Un quart d'hora més tard, a aquest focus se'n va sumar un altre a l'entorn de la urbanització El Romaní. Sobre el terreny es van aplegar els agents rurals, trenta vehicles terrestres dels bombers, tres helicòpters, tres bombarders i dos avions de vigilància i atac. Pel que fa al primer incendi, les flames van cremar entre 8 i 10 hectàrees de vegetació forestal, si bé no es va veure afectat cap habitatge de la urbanització, que tot i així va quedar envoltada pel fum. En canvi, com a mesura preventiva, els Mossos d'Esquadra i la policia local van evacuar 15 persones de vuit immobles de la urbanització El Romaní, que van poder tornar a casa quan va haver passat el perill –en aquest indret van quedar calcinades 13 Ha. de terreny erm d'antics conreus de garrofers.

Endesa també va tallar el subministrament elèctric a dues torres de mitja tensió que donen servei a 4.800 clients –3.900 del Vendrell i 900 de Roda de Barà–. L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, que va fer un seguiment in situ del sinistre, trobava estranya la manera com s'havien declarat els incendis i posava sota sospita l'origen, que serà investigat pels Mossos i els bombers: “Els focs, que van quedar controlats a les set de la tarda, van començar en dos punts completament oposats del municipi i a la mateixa hora”, va declarar el batlle, que va destacar el valor mediambiental del primer lloc, declarat com a sòl urbà i a tocar del bosc.

LA FRASE

És estrany que el foc hagi començat en dos punts completament oposats del municipi i a la mateixa hora
Benet Jané
alcalde del vendrell


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.