Successos

Es fan rondes nocturnes per protegir els camps a Silla

Els llauradors voluntaris es sumen als vigilants rurals per custodiar les collites

L'1 de juliol, com és habitual cada estiu, els agricultors voluntaris començaren les rondes nocturnes per tal de vigilar les prop de 15.000 fanecades del terme municipal i, especialment, les collites d'aquest mesos, com són els melons d'Alger, els pimentons i les tomaques.

Els llauradors de Silla col·laboren amb els guardes rurals, una vigilància que es completa amb la que realitza la Policia Local i la Guàrdia Civil del poble. Amb aquesta mesura es tracten d'evitar possibles robatoris, els quals són més habituals i estan més organitzats als camps més amagats. Hem de sumar al problema dels furts a les parcel·les agrícoles, el vandalisme que també s'incrementa a l'època estival.

Els vigilants socials encarregats del servei, es troben en contacte permanent tant amb la Policia Local com amb la Guàrdia Civil, als quals avisen de les incidències que es registren, ja que la funció dels voluntaris és merament de suport i atenció a les zones d'activitat.

Al poble és sabut que ocorren, sovint, assalts a motors, casetes i robatoris a les propietats agrícoles en les hores en les quals els agricultors no es troben treballant o prop de les terres.

Aquesta iniciativa de la vigilància, té més de trenta anys d'antiguitat i va sorgir quan els robatoris als camps en horari nocturn començaren a multiplicar-se, i els agricultors van prendre la ressolució d'organizant-se per mantindre fora de perill les seues collites degut, sobretot, a la indignació i la impotència que els produïen els furts continus a les seues propietats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.