Successos

Detinguts dos lladres d'escurabutxaques

Imputen 20 robatoris als dos homes arrestats a Lloret de Mar

Els Mossos han detingut dos homes, un macedoni i un romanès, que consideren especialistes en buidar les màquines escurabutxaques i a qui atribueixen vint robatoris comesos en bars i restaurants de Platja d'Aro, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí, Olot, Blanes, Lloret de Mar, Calonge, l'Escala, Palafrugell i Roses (Santa Margarida).

La detenció dels dos homes es va produir casualment el passat 8 d'agost quan uns agents de la unitat d'investigació dels Mossos de Blanes que patrullaven per Lloret van veure passar un cotxe que accelerava de manera brusca i girava enmig del poble. Els Mossos van seguir el vehicle mentre comprovaven que el cotxe constava com a robat a Llagostera. Els mossos, que anaven amb un vehicle sense logotips, van fer senyals acústics i lluminosos als fugitius, però no es van aturar i van emprendre la fugida cap al camí antic de Tossa. Els fugitius es van haver d'aturar quan van anar a petar al capdamunt d'un penya-segat amb risc de despenyar-se. Llavors els mossos van identificar els dos ocupants del cotxe i van comprovar que el conductor, de nom Senol i nacionalitat macedònia, l'estaven buscant els agents de l'ATI (àrea territorial d'investigació) com a sospitós d'un reguitzell de robatoris perpetrats en bars i restaurants de les comarques gironines. El seu acompanyant, Gavrila Vasile, romanès, ja havia estat detingut el 2 d'agost per 15 d'aquests robatoris en màquines escurabutxaques, que hauria perpetrat amb Senol. El modus operandi dels dos especialistes sempre era el mateix: primer observaven el local triat uns dies abans i quan anaven a perpetrar el robatori enganxaven una cinta adhesiva al sensor de l'alarma per inutilitza-la. Anaven de dret a les escurabutxaques o alguna altra màquina que pogués tenir diners i només en comptades ocasions havien agafat alguna ampolla de licors.

Quan els van detenir, els Mossos els van trobar una llanterna i un encenedor que també feia funcions de llanterna. A més, Senol portava sota la sola de la sabata dreta dues claus metàl·liques amb la punta rectificada i una eina tipus rossinyol, estris que se suposa que feien servir pels seus robatoris. Els dos detinguts van quedar en llibertat després de declarar al jutjat de Blanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.