Successos

tribunals

Acusen d'un tercer intent de violació el detingut a Vilobí

La víctima, que treballa de prostituta, va marxar un temps a un altre país per por del noi, arrestat per la mort d'un masover

La jove va identificar-lo entre 8 fotos que li van mostrar els Mossos

La jove de nacionalitat búlgara de 22 anys que ha presentat una denúncia contra el detingut per la mort del masover del mas Artau de Vilobí d'Onyar no només acusa el sospitós d'haver-la violat dues vegades al juliol, sinó que també assegura que a finals del mes passat el noi la va intentar agredir sexualment per tercera vegada. En la versió que la presumpta víctima va donar davant dels Mossos d'Esquadra va manifestar que aquest darrer episodi va tenir lloc el 29 d'agost. La declarant, que treballa de prostituta a la carretera GI-533 –a l'alçada del convent de Santa Clara de Vilobí–, va explicar que l'arrestat, Sayon Kourouma, li va aparèixer d'entremig del bosc, on s'hauria amagat ajupint-se ens uns matolls. En veure'l, la jove va marxar corrents i va anar a demanar ajuda a un amic d'origen alemany que realitzava tasques de vigilància a la zona perquè ella “tenia por que Kouroma tornés per fer-li mal”.

A partir d'aquí, va llegir als mitjans de comunicació impresos la notícia de l'assassinat, el 6 de setembre, del masover de Vilobí, Josep Sais Salich. “En els diaris sortia una fotografia de la persona que havia estat detinguda per aquest cas i em vaig adonar que era el mateix individu que m'havia agredit sexualment en dues ocasions i que ho va intentar posteriorment una altra. Vaig pensar que havia de denunciar els fets perquè si era cert que havia comès un crim, tenia el temor que també pogués arribar al mateix extrem amb mi”. A banda, ja en les dependències dels Mossos d'Esquadra, els agents li van mostrar vuit fotografies obtingudes dels arxius informàtics del cos en què apareixien persones amb les mateixes característiques físiques que Kourouma i ella va reconèixer “sense cap mena de dubte” l'acusat, de 21 anys i nacionalitat guineana.

El ganivet a la nuca

En la mateixa compareixença, la denunciant afirma que el sospitós la va violar per primera vegada el 19 de juliol. “Pels volts de les quatre de la tarda, es va adreçar al lloc on treballo i em va preguntar si es podia amagar sota el paraigua. Després, em va empènyer amb força i vaig caure al terra. Em va agafar pel braç, em va arrossegar fins a dins del bosc, va treure un ganivet de 10 centímetres de fulla, me'l va posar a la nuca i em va obligar a tenir relacions.”

La suposada afectada, a més, sosté que va patir una segona situació similar el 25 de juliol. “Vaig seguir treballant al mateix lloc de la carretera. Va aparèixer quan jo tornava d'un servei amb un client. En comprovar que era el mateix individu em vaig espantar i em vaig quedar immòbil. Em va aixecar en braços i em va dur molt més endins del bosc que el primer cop. En tots dos casos, em va forçar a tenir relacions sense preservatiu i, per por que hi tornés, vaig marxar una temporada a un altre país, on vaig estar del 27 de juliol fins al 29 d'agost”.

“No té cap credibilitat”

Òscar Àlvarez, l'advocat de l'acusat, subratlla que la noia va entrar en múltiples contradiccions en la declaració que va efectuar el 20 de setembre al jutjat de guàrdia. “Mentre que a la comissaria va deixar clar que havia reconegut Kourouma en fotografies publicades a la premsa, quan li vaig preguntar sobre aquesta qüestió va respondre que no l'havia vist mai en cap mitjà de comunicació.” El lletrat també evidencia que a la seu policial la denunciant va insistir que el 25 de juliol el seu client li va mostrar un ganivet i l'hi va posar a prop del cos amb la intenció de lesionar-la si no accedia a tenir-hi relacions, i als jutjats va “negar que li exhibís un ganivet i l'intimidés”.

A Àlvarez també li crida l'atenció que la jove hagi tardat uns dos mesos a denunciar la situació que havia patit i que no s'hagués adreçat a un centre mèdic per obtenir un certificat per acreditar les lesions. “En una conversa que vaig tenir amb el meu representat, em va comentar que sempre ha mantingut relacions sexuals amb la noia de manera consentida i havent pactat prèviament el preu. Es portaven bé i, fins i tot, Sayon té fotos dels dos guardades al seu telèfon mòbil.”

LA FRASE

Al jutjats, la noia va negar que el meu client li exhibís un ganivet en la segona suposada agressió
Òscar Àlvarez
advocat de l'arrestat, Sayon kourouma


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.