Successos

judicial

Els roben i apallissen per haver-se identificat com a “persones”, a Olot

El fiscal creu que els tres acusats tenen ideologia ‘skinhead' i que van actuar per motius racistes

Demanen 5 anys de presó i una multa de 1.620 euros

Cinc anys de presó demana el fiscal per a Ismael Ventura Carrillo, Pau Medina Miralpeix i Melisa Pérez Blanes per haver robat i agredit tres joves a Olot amb l'agreujant d'haver actuat per motius racistes, antisemites o discriminatoris i d'abús de superioritat. Tots tres acusats es van declarar ahir innocents ja que, segons ells, aquell dia no van participar en cap baralla. Segons el relat de fiscalia, els fets van tenir lloc el 20 d'octubre de 2007, al voltant de les 4 de la tarda al carrer Josep Ayats d'Olot. Els tres acusats, juntament amb quatre persones més que no han pogut ser identificades, tots ells d'ideologia i estètica skinhead, es van dirigir a les víctimes preguntant-los: “Vosaltres, què sou?” Una de les víctimes va respondre: “Som persones.” Medina va contestar: “Què passa, que jo sóc un animal?”, moment en què el noi va arrencar violentament una bossa plena de roba que havia comprat una de les denunciants per valor de 120 euros, i la va repartir entre els agressors.

Robatori amb violència

Segons el relat del fiscal, aprofitant que els denunciats es van separar, les víctimes van intentar trucar als Mossos d'Esquadra, una maniobra que va veure Pérez, moment en què va empènyer violentament una de les víctimes contra un cotxe, agafant-la de la jaqueta i del coll, mentre li propinava cops de peu. Mentre passava això, Medina i Ventura es van dirigir a dos dels acompanyats de l'agredida. Els agressors van demanar la bossa de mà d'una de les noies, però, com que no els va voler donar, la van empènyer contra el terra, i li van començar a donar cops de peu al còccix i a diverses parts del cos, fins que li van treure la bossa. La víctima els va preguntar per què feien això, i ells van respondre: “Perquè ets sharp [skinhead contra prejudicis racials].” I els agressors van continuar donats cops de peu i de puny al cos i a la cara a les víctimes. Segons el fiscal, aquests fets són constitutius d'un delicte de robatori amb violència i intimidació, faltes de lesions i maltractament. És per això que l'acusació pública en sol·licita una pena de 5 anys de presó, una multa de 1.620 euros per a cada un dels acusats i una indemnització de 510 euros per a les víctimes.

Els tres denunciants, que ahir van declarar com a testimonis protegits per videoconferència, van explicar que no tenen cap dubte que els tres processats són tres dels seus agressors. Fins i tot, una de les víctimes va explicar que els processats li van robar les claus del seu pis, i va témer que algun dia entressin per robar-li o tornar-la agredir. Els tres agredits creuen que els processats els van atacar en confondre'ls per ultres d'extrema esquerra.

LA DATA

20.10.07
és el dia en què els tres processats van assaltar els tres joves al carrer Josep Ayats d'Olot.

Ni neonazis, ni racistes, ni violents

Tot i que el fiscal els va relacionar amb un reguitzell de fets violents i d'ideologia ultra a Cassà de la Selva, Tossa de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Torelló, Vic o Barcelona, els tres acusats van assegurar ahir que ni són agressius, ni tenen ni estètica skinhead, ni van tenir cap incident amb els tres denunciants l'octubre de 2007. Els acusats van explicar que aquell dia es van trobar de casualitat a Olot perquè van anar a comprar en una botiga de roba. I que després de fer aquests encàrrecs van marxar cap a casa, sense trobar-se ni barallar-se amb ningú. L'advocat de la defensa, Samuel Garcia, va demanar l'absolució per a Melisa Pérez, i de forma alternativa una falta de lesions ja que considera que no hi ha ànim de lucre en els fets. Pérez es va defensar assegurant que no era possible que els agredís ja que el dia dels fets ella estava amb la seva criatura que la portava amb el cotxet, i per tant, no podia abandonar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.