Successos

tribunals

Acusen una administrativa d'una empresa d'Hostalric d'estafar 136.000 euros

El fiscal li atribueix un delicte continuat de falsedat en document mercantil i un altre d'estafa

En el xecs, suplantava la firma de l'administrador per cobrar-los

El ministeri fiscal demana una pena de 2 anys i 8 mesos de presó per a Maria Rosa Garcia Puig, acusada d'haver-se apropiat de 136.240 euros de l'empresa Excavacions i Àrids la Selva, que temps enrere estava situada als baixos del número 6 del carrer Mossèn Jacint Verdaguer, d'Hostalric –actualment, la companyia s'anomena Àrids Catalunya i té la seu a Cerdanyola del Vallès–. Segons consta en l'escrit de conclusions provisionals, la processada va treballar al departament d'administració de l'entitat des del gener de 1996 fins al maig de 2006. Els responsables del negoci es van adonar, l'abril del 2006, que s'havien emès tres xecs que no es corresponien amb cap dels pagaments que l'empresa havia d'efectuar. Un era per un import de 870 euros, un altre de 1.102 i el darrer ascendia a 417. La fiscalia defensa que la imputada va suplantar la firma de l'administrador de la societat en els xecs, amb què s'hauria dirigit personalment a una entitat bancària, on hauria cobrat els diners a la finestreta.

Els seus caps van requerir explicacions per la fuga de capital a Garcia, que va retornar de manera íntegra els 2.390 euros que hauria pres –va donar els diners en efectiu a l'administrador, que es va encarregar d'ingressar-los novament al compte–. Com a conseqüència d'aquest episodi, però, es va sospitar que l'administrativa s'hauria pogut quedar amb altres quantitats mitjançant el mateix sistema i es van revisar tots els xecs que s'haurien lliurat entre el 2002 i el 2005. A partir d'aquí, es va comprovar que Garcia, presumptament, havia retirat diners amb certa regularitat, per un valor total de 136.240 euros. Pel fiscal, els fets són constitutius d'un delicte continuat de falsedat en document mercantil i d'un delicte continuat d'estafa. A part de la pena de presó, exigeix que la denunciada pagui una multa de 2.400 euros i que indemnitzi l'organisme perjudicat amb 136.240 euros.

LA XIFRA

2.390
Euros és el valor de 3 xecs que la imputada s'hauria quedat de l'entitat. Ja els ha retornat íntegrament.

LA DATA

2006
L'abril d'aquell any,
Excavacions i Àrids la Selva va destapar el suposat frau de Garcia, que no té antecedents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.