Successos

Les acusacions mantenen que el caçador està lúcid

El fiscal diu que era plenament conscient del que feia i recorda que així ho creuen els forenses

L'advocada de Puig denuncia que les acusacions demanen penes “altíssimes” per al seu client

El major cavall de batalla en el judici contra Pere Puig, el veí de la Vall d'en Bas acusat de matar a trets el constructor Joan Tubert, el seu fill Àngel i dos empleats d'una sucursal de la CAM d'Olot el 2010, serà el debat sobre l'estat psíquic del detingut. En la mateixa línia que les acusacions particulars, el fiscal, Víctor Pillado, va descartar ahir amb rotunditat que el processat pateixi una malaltia mental: “Va ser plenament conscient del que feia i els metges forenses així ho han recollit en els seus informes. També cal recordar que les víctimes no es van poder defensar, sinó que es van limitar a morir. Els va atacar per sorpresa. És de sentit comú que l'arrestat, que era un caçador expert, els va disparar amb la intenció de posar fi a la seva vida.”

L'anàlisi de la tragèdia amb “lògica i seny”, precisament, és el que l'advocat Carles Monguilod –que exerceix l'acusació particular en nom de la família Tubert– va demanar als nou membres del jurat popular que hauran de donar el seu veredicte pel cas. “El que està clar és que Puig va cometre els crims, tenint en compte que ell mateix els ha confessat. En situacions com aquestes, la tendència més fàcil seria dir que aquest home està boig. Sé que és una temptació pensar-ho, però no crec que sigui així.” A banda, Monguilod va aprofitar per desmuntar la història que va transcendir després de la matança, en què Puig s'erigiria com una espècie de justicier que havia perpetrat els actes criminals perquè els constructors li devien diners i perquè se sentia estafat per un microcrèdit que li havia concedit la CAM: “És mentida que Joan Tubert fos un empresari sense escrúpols que coaccionava Puig. Tant en Joan com el seu fill treballaven colze a colze amb l'acusat a les obres i potser hi anaven més aviat que ell. Els familiars de les víctimes només volen que es faci justícia.”

Durant el tràmit d'al·legacions provisionals, el següent a agafar la paraula va ser Òscar Morales, lletrat de la família de l'empleada de la CAM Anna Pujol, que va subratllar que “matar per diners és una de les causes més velles del món”. I, finalment, l'advocada de Puig, Núria Masó, no va amagar que portar la defensa del detingut és dur i es va queixar que les acusacions no han estat gens benvolents amb el seu client: “Han demanat la pena màxima de 20 anys per a cadascun dels assassinats. Que ningú s'espanti, però jo sol·licito la seva lliure absolució perquè no existeix delicte”.

És una temptació pensar que Puig està boig, però no crec que ho estigui
Carles Monguilod
lletrat de l'acusació particular, en nom de la família tubert
Les acusacions no han estat gens benvolents amb el meu patrocinat
Núria Masó
advocada de l'acusat, pere puig

Renuncia a ser jurat per temes familiars

El jurat popular està compost per 5 dones i 4 homes. A una de les candidates, que coneixia una de les víctimes, Anna Pujol, no la van agafar perquè no tenia disponibilitat ja que havia de cuidar del pare.

“Es tractava d'una arma per caçar elefants”

Les acusacions van insistir que Puig va usar un rifle i una munició molt potent i mortífera. Fins i tot, l'advocat de la família d'Anna Pujol va qualificar sorprenentment que era una arma per caçar elefants.

Es vestia de caçador per estètica?

Puig era paleta i molt aficionat a la caça. D'entre les preguntes que no va respondre, hi va haver la del lletrat Morales, que li va demanar si el dia dels fets vestia de caçador per funcionalitat o estètica.

Judici amb gran expectació mediàtica

Tal com es preveia, el judici contra el veí d'en Bas va arrencar enmig d'un gran desplegament de mitjans de comunicació. La sala on es fa sobretot es va omplir a la tarda per escoltar l'imputat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.