Successos

Maresme

Jutgen l'exalcalde de Sant Pol per prevaricació i coaccions

L'exalcalde de Sant Pol Manuel Mombiela (CiU) serà jutjat avui a Arenys de Mar, acusat de prevaricació i coaccions en l'adjudicació d'una guingueta de la platja. Mentre que el fiscal en demana l'absolució, l'acusació particular demana per a l'exalcalde deu anys d'inhabilitació pública, tres de presó i una fiança de 48.000 euros.

Els fets es remunten al 2009, quan en el concurs d'explotació de les guinguetes de la platja es va adjudicar la número 3 a un nou llogater i no a qui l'havia explotada històricament. A causa de la repercussió social del resultat al poble, el govern local en va obrir un altre –amb el vistiplau de Costes– per adjudicar-ne una de nova, la número 7, i per tal que l'històric llogater pogués optar a continuar treballant a la platja. El tribunal li va atorgar la nova guingueta i, en segon lloc, va quedar qui ha interposat la denúncia que destaca que el van perjudicar. Posteriorment, els adjudicataris de les dues guinguetes van arribar a un acord per intercanviar-se els espais, segons diu la defensa, i quan en van voler deixar constància al consistori, se'ls va negar i els van obrir un expedient perquè ocupessin les guinguetes que ja tenien adjudicades. L'acusació manté que Mombiela va afavorir el llogater històric coaccionant els llogaters de l'espai número 3 perquè accedissin al canvi. També es fa incís que, en un ple, l'exalcalde va admetre haver incorregut en una il·legalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.