Successos

tribunals

Pere Puig està conforme amb la condemna

La lletrada del veí d'en Bas demanarà la nul·litat de les actuacions si alguna acusació recorre contra la sentència

Núria Masó, l'advocada de Pere Puig, el veí de la Vall d'en Bas condemnat per l'Audiència de Girona a 60 anys de presó per haver assassinat el 2010 dos constructors a la Canya i dos treballadors de la CAM d'Olot, no té previst presentar recurs contra la sentència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). “A l'hora de prendre aquesta decisió he parlat molt amb ell. El meu client està conforme i satisfet amb la resolució i no vol que fem cap pas per intentar rebaixar la pena. El jutge va aplicar el que jo vaig demanar en les conclusions finals, que era que se li fixessin 15 anys per cada assassinat, que és el barem mínim per aquest tipus de delicte. En canvi, tant el fiscal com les acusacions particulars van seguir sol·licitant el màxim de 20.” Per la lletrada, un segon motiu que l'ha dissuadit de moure fitxa ha estat el fet que el magistrat va establir que malgrat que la suma global de la condemna és de 60 anys, no podrà estar-ne més de 25 entre reixes.

Pel que fa als membres del jurat popular que van declarar el detingut culpable de quatre assassinats, Masó creu que van ser “molt estrictes” en el veredicte perquè van desestimar els dos atenuants que ella va plantejar en favor del seu patrocinat: el d'entrega –o confessió– i el d'alteració psíquica. “El seu estat mental potser era més discutible i va aixecar molta controvèrsia. El jurat es va adherir a la tesi dels quatre forenses públics, que van considerar que no té cap malaltia ni trastorn, sinó que tan sols presenta uns trets de la personalitat que el fan extravagant. En canvi, penso que era bastant clar que es va entregar. El detall que abans d'entrar a la CAM deixés el cotxe amb el motor engegat no significa que volgués escapar i no es contradiu amb el fet que després es lliurés a la policia local d'Olot. En les imatges de les càmeres de seguretat de l'entitat s'observa com surt al carrer amb una mà enlaire.”

Anar a totes

Si una de les acusacions presenta recurs contra la sentència, Masó se la “jugarà” i es reserva el dret d'impugnar-los. “Fins ara hem actuat de la manera més digna possible, però també demanaria la nul·litat de les actuacions i que tot tornés a instrucció. Dos dies després dels fets, vaig sol·licitar que se'l reconegués. El va valorar un metge forense. Hi havia de ser present la secretària judicial. Va firmar, però no hi era. Puig va explicar que se li havia posat una serp a dins, i això el forense ni ho menciona en l'informe.” L'advocat Carles Monguilod, que va exercir l'acusació particular en nom de la família dels constructors Tubert, no recorrerà. La incògnita és Òscar Morales, el lletrat de la família de l'empleada de la CAM Anna Pujol, que ha declinat fer declaracions.

LA FRASE

D'aquí a uns anys, demanaré que tingui algun permís. Dins la presó, fa feina i es porta bé
Núria Masó
advocada de pere puig


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.