Successos

Maresme

Instal·len càmeres de vigilància als cotxes de la policia de Malgrat de Mar

Permetran gravar situacions irregulars en la conducció i es podrà usar les imatges com a prova judicial

L'Ajuntament assegura que no s'utilitzaran per multar

Dos dels vehicles de la flota de la policia local de Malgrat de Mar surten al carrer des de fa pocs dies amb càmeres de vigilància. El que es pretén amb aquests estris és enregistrar les situacions irregulars en el trànsit, i els espais de la via pública amb més possibilitats que hi hagi accidents. El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Valentín Rodríguez (PSC), aclareix que les càmeres “en cap cas s'utilitzaran per multar infraccions de trànsit ni estacionaments indeguts”. I precisa que no calen les càmeres per reduir el nombre de multes a la població, que és entorn d'un 40% menys que l'any passat. “Això evidencia que no hi ha cap afany recaptatori en les sancions”, insisteix el regidor.

“Hem tingut l'oportunitat d'afegir aquesta tecnologia als vehicles i ho hem fet conscients que poden ser un instrument molt útil per als agents”, puntualitza Rodríguez, que admet, d'altra banda, que les gravacions sí que es podran utilitzar com a proves en cas de falses acusacions contra els policies.

Nova unitat

La instal·lació dels aparells coincideix amb la posada en marxa d'una unitat integrada per vuit policies –sis agents, un caporal i un sergent– destinada específicament a resoldre temes vinculats a la seguretat ciutadana, les drogues, el medi ambient, el civisme i l'urbanisme. “Seran al carrer per atendre directament tots els serveis vinculats a aquests àmbits, com poden ser les entrades i sortides de les discoteques”, assenyala el regidor, que defensa la unitat com “un pas més cap a l'especialització dels agents, prioritària a la nostra policia”.

Els canvis responen, segons Rodríguez, a l'aplicació del pla d'actuació de seguretat local i el fet de destinar tres dels sis agents a la nova unitat ha permès la contractació de tres persones més. Tres auxiliars que es destinaran a tasques vinculades a la mobilitat. “Els membres de la unitat han hagut de preparar-se durant tres setmanes per poder desenvolupar correctament la seva tasca”, comenta.

LA XIFRA

50
agents
integren la policia local de Malgrat de Mar, a la qual s'incorporaran aviat tres nous auxiliars de mobilitat.

Menys accidents de trànsit

Pendents de la junta de seguretat local prevista pel dia 29 –en què no hi haurà el conseller Felip Puig, tot i que s'ha compromès a visitar el municipi–, les primeres dades que s'extreuen de l'informe del 2011 de la policia local de Malgrat són positives. En concret, des de fa tres anys s'ha reduït de manera continuada el nombre d'accidents de trànsit, que des del 2009 fins ara ha baixat un 40%. Pel que fa al nombre de denúncies de trànsit, s'ha passat de les més de 10.500 del 2009 a 6.522 el 2011. “Si es redueix el nombre d'accidents i baixa el de sancions per infraccions de trànsit vol dir que estem fent les coses bé”, destaca el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. D'altra banda, el nombre de delictes s'ha reduït un 15% i el de robatoris en establiments comercials, un 45%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.