Successos

Es demana a Elx l'exculpació dels detinguts per la vaga general

Esquerra Unida acusa al govern d'haver encetat una clara persecució política contra els vaguistes

Huit dels 17 citats a declarar són membres d'EUPV il·licità

La diputada autonòmica d'EUPV, Esther López Barceló, i el secretari d'organització de la formació d'esquerres, Guillermo Sampedro, van estar tot el matí del dilluns 7 de maig acompanyant a les 17 persones citades a declarar en Elx, huit de les quals eren membres d'Esquerra Unida, i a les quals se'ls acusa d'un delicte de coaccions la nit abans de la Vaga General.

López Barceló ha exigit el sobreseïment dels casos a Subdelegació de Govern i al ministre de l'Interior. Esquerra Unida ja ha demanat explicacions al Congrés sobre anteriors detencions a altres llocs dels País Valencià i les ampliarà amb les d'Elx.

López Barceló ha afirmat que “el que està passant és una clara persecució política realitzada dins d'una fulla de ruta que pretén criminalitzar el sindicalisme, el dret a la vaga i tots els mecanismes de defensa dels treballadors i la societat civil”.

El diputat valencià d'Esquerra Unida-Els Verds al Congrés, Ricardo Sixto, ja ha presentat una bateria de preguntes per demanar respostes al Govern central sobre les detencions de sindicalistes a altres llocs, com és la Pobla de Vallbona, els quals foren acusats de pertànyer a banda organitzada. Ara Sixto ampliarà l'exigència d'explicacions a allò ocorregut a Elx.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.