Successos

Maresme

Sant Pol, objecte d'un altre robatori de la bandera

El símbol espanyol desapareix de la nova ubicació a la part alta de l'ajuntament

Ni que sigui més petita, ni que estigui penjada a la part alta de l'edifici consistorial i ni que es trobi flanquejada per altres banderes. A Sant Pol sembla clar que hi ha algú o alguns que no volen que hi onegi la bandera espanyola de cap de les maneres. La nit de divendres a dissabte, només quatre dies després que les banderes estrenessin ubicació al capdamunt de la façana de l'ajuntament, el símbol espanyol va tornar a desaparèixer sense que hi hagi, de moment, indicis de qui va ser.

L'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido (CiU), va explicar a ACN que el robatori havia estat “una sorpresa”. “Posar les banderes més amunt volia dir dificultar-ne l'accés des del carrer, però sembla que no ens n'hem sortit”, es lamentava, i hi afegia: “El responsable ha hagut de dur una escala molt llarga.” De fet, fonts municipals indiquen que el robatori es va dur a terme aprofitant que els dos policies que hi ha de guàrdia a la nit estaven patrullant pel poble. Els episodis contraris al fet que a l'ajuntament hi onegi la bandera espanyola s'han anat succeint des que a finals de gener una sentència va obligar a penjar-la. Primer van intentar cremar-la sense èxit, poc després sí que ho van aconseguir. Quan va ser restituïda, no van trigar gaires dies a robar-la i, arran d'aquest últim incident, el govern local de CiU va decidir penjar les banderes ben amunt. No ha servit de res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.