Successos

JUDICIAL

Absolts el noi i el mosso per l'aldarull a Olot

El jutge no pot aclarir com van anar els fets, el 2005, i opta per l'‘in dubio pro reo'

Absolució per a les dues parts que s'intercanviaven acusacions. Absolt el jove de Santa Pau Marc Asperó, acusat d'atemptat a l'autoritat per haver-se resistit als Mossos, i absolt el caporal dels Mossos Albert Juan Domenche, que segons Asperó li va dispensar un tracte vexatori i el va lesionar en una actuació desproporcionada per detenir-lo. El jutge, després de valorar que era impossible calibrar com havien anat els fets, el 3 de setembre del 2005, donades les contradiccions evidents de totes les parts implicades i dels testimonis de cadascun, ha optat per aplicar l'in dubio pro reo i ha decidit absoldre Asperò i Domenche i declarar les costes d'ofici. Asperó s'enfrontava a una pena de dos anys de presó i 9 dies de localització permanent que demanava per a ell el fiscal per un delicte d'atemptat i dues faltes de lesions. L'acusació particular, exercida per Domenche, demanava per a Asperó una pena de 18 anys de presó per atemptat i una multa de 720 euros per dues faltes de lesions. Per la seva part, Marc Asperó acusava el caporal d'una falta de lesions i una altra falta de vexacions injustes. Demanava que condemnessin el caporal Domenche a una multa de 1.600 euros en total per aquestes dues faltes.

El comentari i la rialla entesa com a mofa

Marc Asperó va acabar detingut, rebolcat per terra i amorrat contra una paret, després que els Mossos aturessin per una infracció i fessin la prova de l'alcoholèmia al seu amic que conduïa el cotxe en què ell anava de copilot. Asperó i els seus amics van assegurar que quan el conductor va haver donat positiu, ell va intentar calmar el seu amic, molt preocupat perquè havia donat positiu, i se li va acudir fer el comentari que els mossos també beuen quan surten. Aquest comentari i una rialla, pròpia del rictus d'Asperó, que els Mossos van interpretar com una mofa, van ser l'inici del litigi que ha durat set anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.