Successos

CRIMS

Un noi diu que la jove assassinada a Olot era la seva promesa

L'home, que treballava amb Manpreet Kaur a la fàbrica, afirma que festejaven sense tenir relacions sexuals i admet que a vegades rondava casa seva per veure-la

Continuen la investigació i les declaracions per aclarir l'assassinat de Manpreet Kaur, apunyalada a casa seva a Olot el 24 de gener. Antonio Crespo García, un company de feina de Manpreet Kaur a l'empresa Pagès Valentí de Sant Jaume de Llierca, va revelar ahir davant de la jutgessa Ana Torres que ell mantenia una relació de festeig amb la noia i que tenia intenció de casar-se amb ella, tot i que Manpreet estava casada amb Ajit Singh, ara empresonat juntament amb el seu germà, tots dos com a sospitosos del crim. Crespo va assegurar que encara no havien tingut mai relacions sexuals i que el festeig el mantenien a la fàbrica, mentre treballaven. Diu que ell ja es conformava a esperar que els seus pares autoritzessin el divorci, tal com marquen els cànons de la seva cultura, i que Manpreet ja li havia plantejat el tema a la seva mare i fins i tot li havia parlat de divorciar-se al seu marit. Crespo va assegurar que ella no li havia volgut donar mai el seu número de telèfon però ell el va aconseguir, i va admetre que per Nadal havia trucat a casa d'ella. No li va contestar ningú i ell diu que ho va fer “més que res per gastar saldo”. El dia de l'assassinat de Manpreet, Crespo va coincidir amb ella en el torn de nit, tot i que ell treballava els caps de setmana. Abans Manpreet també ho feia els caps de setmana, però la van passar a fer nits durant la setmana perquè perdia massa temps parlant amb Crespo, segons va admetre ell mateix en la declaració d'ahir i segons havia explicat a la policia un responsable de l'empresa que ahir, en canvi, va dir que havien canviat la noia per suplir una empleada que es va jubilar. Crespo afirma que mantenien la seva relació en secret perquè Manpreet li deia que el seu home era molt dolent i que li feia por. El pretendent de la víctima, però, va admetre que en ocasions feia volts per davant del domicili on ella vivia per si la podia veure. Va assegurar, però, que no la veia mai. Antonio Crespo va assegurar en la seva declaració d'ahir que no es va assabentar de la mort de la que ell considerava la seva xicota fins dos dies després del crim, quan els Mossos el van cridar a la comissaria per declarar. Quan Carles Monguilod, lletrat de la defensa d'Ajit Singh, li va preguntar si va quedar molt afectat per la informació, el jove va assegurar que sí però que va “intentar dissimular” perquè la noia li havia dit que si mai li passava res no revelés la seva relació. Crespo assegura que el dia del crim se'n va anar a casa seva a dormir i que no en va sortir en tot el dia. Afirma que els seus pares, que no treballen, i el seu germà, que està a l'atur, tampoc no van marxar de casa i poden reafirmar la seva coartada.

Els lletrats que defensen els dos germans imputats, Rafel Berga i Carles Monguilod, consideren que la revelació de Crespo sobre les seves pretensions de matrimoni amb Manpreet podria justificar el mòbil de la gelosia per part del marit, però també el posa a ell al punt de mira, ja que cap altre testimoni no ha verificat que Manpreet el correspongués de la manera que ell relata. La defensa sospita que, en realitat, Crespo assetjava la noia i la seguia, i vol aclarir si el dia del crim algú el va veure rondant la casa. Testimonis que van declarar ahir van definir Crespo com un noi “reservat, introvertit i estrany” i van recordar que havia protagonitzat un incident a la fàbrica perquè des d'allà feia trucades a una línia eròtica.

LA DATA

24.01.12
Manpreet Kaur
va ser assassinada a punyalades a casa seva.

L'horari avançat i el consolador

Un dels reptes de la defensa d'Ajit i Gurjeet Singh és demostrar que no van tenir temps material de plegar, fitxar, canviar-se de roba, anar a casa, matar la noia, i netejar les armes, capgirar la casa i fer que els veïns truquessin al 112 en els 7m 54s que segons els Mossos van tardar. Ahir els treballadors de la fàbrica van remarcar que després de fitxar tarden entre 3 i 7 minuts a canviar-se al roba, cosa que avala les tesis de la defensa. Però els càlculs horaris s'han hagut de fer amb una complicació afegida, ja que a l'empresa Francisco Puigbert, on treballaven els imputats, els rellotges van des de sempre entre 15 i 20 minuts avançats respecte a l'hora oficial.

Ahir també va declarar la biòloga que va fer les anàlisis d'ADN, que va admetre que, tot i que la mostra extreta de l'anus de la víctima revelava que contenia ADN del seu cunyat, Gurjeet Singh, no es va fer l'anàlisi per especificar que es tractés de semen, una anàlisi que ara ja no es podrà fer perquè als laboratoris no els queda mostra i el cos ja està embalsamat i no se'n podrà extreure més. La defensa apunta la possibilitat que l'ADN del cunyat arribés al cos de la víctima per transferència a partir d'un consolador que la família tenia a la casa. Els forenses també admeten que amb una esponja també es podia transferir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.