Successos

53 detinguts a Castelló per cobrar subsidis irregulars

Segons les primeres estimacions, podrien haver defraudat un total de 600.000 euros durant l'any fiscal 2011 a través dos empreses pantalla

La Guàrdia Civil de Castelló ha detingut un total de 53 persones acusats d'haver defraudat la Seguretat Social mitjançant el cobrament de subsidis irregulars. Se'ls acusa de delictes de defraudació contra la hisenda pública, contra la seguretat social, falsificació documental i pertinença a organització criminal en el marc de l'Operació Sarpe. Segons les primeres estimacions, podrien haver defraudat un total de 600.000 euros durant l'any fiscal 2011 a través dos empreses pantalla. El nombre de defraudadors podria arribar a 200 a les demarcacions de Castelló, València, Tarragona, Lleida i Conca.

Els detinguts són 48 de nacionalitat romanesa i 5 de nacionalitat marroquina. La major part de les detencions s'han produït a Castelló de la Plana, encara que també han estat detinguts integrants de l'organització als municipis d¡Almassora, Benicàssim, Vila-real, Culla i València.

Segons que ha informat la Guàrdia Civil, l'operació va començar arran de les informacions rebudes sobre les activitats d'una xarxa que defraudava a la seguretat social a l'Estat espanyol. Els detinguts havien creat un entramat d'empreses des de l'any 2009, a través de les quals realitzaven contractacions de persones d'origen estranger per a llocs de treball inexistents amb l'objectiu que poguessin arribar a consolidar drets o crear expectatives de futures prestacions, com són les diferents modalitats de subsidi d'atur.

Fins a 13.000 euros

Cada treballador pagava a l'organització una quantitat de diners perquè aquesta li tramitara el cobrament del subsidi que li poguera correspondre pel temps de treball que suposadament hauria d'haver realitzat arribant a percebre el treballador des 2.500 fins a 13.000 euros per any.

En la fase d'explotació d'aquesta operació s'han realitzat diversos registres a la seu social de les quatre suposades empreses, confiscant abundant documentació, material informàtic, eines de falsificació (segells, models de documents oficials en blanc, xecs, etc.), una carrabina d'aire comprimit amb mira telescòpica i una pistola simulada, tots dos de calibre 4,5 mm, i diners en metàl·lic, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.