Successos

trànsit

Multats 115 conductors per circular beguts en carreteres gironines

Per la revetlla es van fer el triple de proves d'alcoholèmia en comparació a les altres regions policials

Alcohòlics rehabilitats van participar als controls

Els Mossos d'Esquadra van muntar 69 controls de trànsit a Catalunya durant la nit de Sant Joan. A les comarques gironines, van realitzar 1.487 proves d'alcoholèmia: més del triple de les que es van efectuar en la resta de regions policials del país. Dels gairebé 1.500 conductors que van ser aturats, 150 van donar positiu i, d'aquests, 8 van ser denunciats per la via penal per haver superat la taxa de 0,75 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat. Pel que fa a la mobilitat, però, no hi va haver complicacions de trànsit importants. Una de les més destacades va tenir lloc dissabte a dos quarts de nou del vespre a la C-35, a Caldes de Malavella, on es va haver de tallar la carretera en els dos sentits després que un vehicle patís una sortida de via.

Dels sis dispositius que es van desplegar a la demarcació, dos van ser macrocontrols: un es va ubicar a la C-65, a Llagostera i un altre, a la C-31, al terme municipal de Mont-ras. En alguns van participar voluntaris de l'Associació d'Alcohòlics Rehabilitats de Girona. Aquesta entitat, sense ànim de lucre i amb més de 100 associats al territori, es va crear l'any 1985. Des de l'associació s'intenta conscienciar la població que no condueixin si han begut i té com a màxim objectiu ajudar tots aquells ciutadans que pateixin addicions a l'alcohol o a les drogues.

Aquest any, tres voluntaris de l'entitat van passar la nit i la matinada de la revetlla als macrocontrols de la policia de la Generalitat, en què van donar informació a les persones que havien estat sancionades per circular sota els efectes de la beguda o d'altres substàncies estupefaents. A més, van proporcionar la seva ajuda i assessorament a tots aquells que necessitaven suport. “La gent, quan ha estat multada, és més receptiva a tota la informació que els ofereixes i és més fàcil que reflexionin sobre els perills de conduir beguts o drogats”, va destacar el president de l'associació, Miquel Godó.

LES XIFRES

1.487
tests d'alcoholèmia
van dur a terme els efectius dels Mossos la nit de Sant Joan a la demarcació.
8
conductors
denunciats per la via penal per haver superat els 0,75 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.