Successos

tribunals

El cambrer del bar Núria de Girona que va apunyalar el cap s'enfronta a 10 anys de presó

Després de ser acomiadat va clavar quatre ganivetades al responsable del Grup Boira

El fiscal també vol que no es pugui acostar a la víctima durant 10 anys

Juan Antonio Cano Mesa, un veí de la Cellera de Ter que treballava d'encarregat del torn de tarda al bar Núria de Girona, s'enfronta a 10 anys de presó per haver apunyalat presumptament Joan Serra, el responsable d'explotació del Grup Boira: una societat que gestiona diversos establiments d'hostaleria a la demarcació. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal, els fets es remunten al 22 de juliol del 2008. A les tres de la tarda, l'imputat va mantenir una reunió amb Serra i amb dos caps més –Arturo Martínez i Manuel Cruz–, els quals li van entregar una carta d'acomiadament. Com que estava disconforme amb la decisió empresarial, l'acusat es va dirigir a la cuina amb el propòsit de parlar amb Cruz. Serra, en aquell moment, li va demanar que abandonés el local, però ell s'hi va negar i li va contestar de males maneres.

Mentre Serra sortia de la cuina li va repetir “la necessitat” que marxés. Va ser llavors quan Cano, aprofitant que el denunciant estava d'esquenes, va agafar un ganivet de 23 centímetres de fulla, se li va abalançar al damunt i li va clavar una punyalada a l'altura dels ronyons. Serra va intentar escapar, però l'imputat li va clavar una ganivetada al tòrax i una altra al braç dret, que el ferit havia aixecat enlaire per mirar de protegir-se. Per aturar l'agressió, Martínez va llançar una cadira i una taula contra Cano, qui tot i així va aconseguir clavar una quarta punyalada al ferit –en aquesta ocasió al pit–.

Martínez finalment va poder interceptar l'acusat, a qui li va caure el ganivet després de rebre un cop de Serra. A causa de l'atac, el responsable d'explotació del Grup Boira va haver d'estar cinc dies ingressat a l'hospital i va tardar 1 any i 3 mesos a recuperar-se de les lesions. Li han quedat, però, diverses seqüeles, com un trastorn per estrès posttraumàtic, cicatrius, una paràlisi en un nervi i pèrdua de mobilitat al braç dret.

La fiscalia imputa a l'acusat un delicte d'assassinat en grau de temptativa. A banda de la pena de 10 anys de presó, també sol·licita que se li prohibeixi comunicar-se amb Serra i aproximar-s'hi a menys de 500 metres durant 10 anys. I, en concepte de responsabilitat civil, es requereix que indemnitzi el denunciant amb 23.910 euros pels dies que va estar impedit recuperant-se de les ferides i amb 47.000 més per les seqüeles.

LA DATA

22.07.08
L'excambrer
va agafar un ganivet de la cuina i va ferir Joan Serra. L'imputat feia 11 anys que treballava al bar.

LA XIFRA

70.910
euros
és la indemnització que el fiscal demana que l'acusat pagui al denunciant per les lesions i les seqüeles.

Condemnat a tres anys

L'Audiència de Girona va condemnar el setembre passat a tres anys de presó Cano per haver-se endut prop de 26.000 euros del bar Núria, entre el 2007 i el 2008. Es va considerar provat que va cometre un delicte continuat d'apropiació indeguda i un altre de falsedat documental. Un cop servides les consumicions, introduïa en l'ordinador de la caixa l'albarà amb el preu real dels articles fixat per l'empresa i expedia un tiquet correcte perquè el client pagués aquell preu, però no tancava l'operació, ja que el que treia era un “tiquet-albarà” que podia modificar. Una vegada pagades les consumicions pels clients, canviava en l'ordinador de caixa l'import del tiquet, variant el preu real de les consumicions cobrades, de manera que marcava imports molt inferiors al preu de venda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.