Successos

Aturat un desnonament a Burjassot

Dues organitzacions ciutadanes han entrebancat l'acte judicial

Durant el matí d'ahir 5 de juliol, veïns i veïnes del poble de Burjassot a la comarca de l'Horta, van aturar de nou un desnonament. La comissió judicial va arribar a l'alçada del núm. 11 de la carretera de Llíria, on viu la família amenaçada pel desnonament, i s'hi va acostar a la porta per intentar accedir a l'edifici. Va estar aleshores quan el centenar de persones presents van formar una cadena per evitar el seu accés i van començar a escridassar-los.

Els agents judicials que portaven l'ordre de desnonament, en veure que aquestes persones impedien el seu pas , van decidir fer marxa enrere. Entre les persones convocades hi havia una important assistència de la Plataforma d'Aturats de Montcada i del col·lectiu Endavant.

Per totes dues organitzacions, “es tracta d'una victòria, petita, perquè el procés d'execució bancària continua endavant, i probablement el jutge dictarà un altra data per realitzar aquesta expulsió de la família de sa casa i donar-la al banc”.

Per a tots dos col·lectius, aquest fet no és un cas aïllat perquè als Països Catalans, l'any 2011 es van produir 30.728 desallotjaments per ordre judicial, l'origen dels quals pot ser tant un impagament de lloguer, com una execució hipotecària. A aquest mateix àmbit geogràfic es produeixen 133 desallotjaments judicials cada dia i això representa que, cada hora —des de les 8 del matí fins a les 3 de la vesprada— es poden produir més de 16 desnonaments. Cal tenir en compte que darrere de cadascun d'aquests desnonaments normalment hi ha una persona amb la seua família, amb la qual cosa les persones afectades es multipliquen.

Mentre açò succeeix, cada vegada té lloc una major acumulació de sòl i d'habitatges en mans de bancs i caixes, que accentua la concentració de la propietat en una minoria privilegiada. De fet, per a aquesta mena d'organitzacions populars, “la banca ha esdevingut la major immobiliària dels Països Catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.