Successos

tribunals

Més presó per a l'agressora de l'alcalde de Bianya

Esmenen un error en la sentència i ara la condemnen a 7 anys i mig de presó

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat finalment Montserrat Tirado Díaz a 7 anys, sis mesos i un dia de presó per haver intentat matar l'alcalde de la Vall de Bianya, Albert Busquets, amb un ganivet de tallar pernil. A finals de maig, Tirado va ser condemnada de 5 anys i un dia de presó per aquests fets, però el fiscal i l'advocat de l'acusació particular, David Mundo, van detectar que hi havia un error en la sentència, ja que es va utilitzar per condemnar Tirado l'article 551.2 en comptes del 552.1. Ara els magistrats de la secció tercera han esmenat el error en un acte d'aclariment en què s'augmenta en dos anys i mig la pena ja imposada, perquè es considera la dona autora criminalment responsable d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa, en concurs ideal amb un d'atemptat a l'autoritat municipal amb ús d'arma.

A més, es rectifica la pena de prohibició d'aproximar-se a menys de 500 metres a la víctima, Albert Busquets, de 12 anys i
sis mesos a 15 anys. No obstant això, es manté la condemna a Tirado a indemnitzar Busquets per la quantia de 12.000 euros pels danys soferts.

Dos intents de suïcidi

El cas de Montserrat Tirado va ser peculiar, ja que
la dona va protagonitzar dos intents de suïcidi en les dues sessions judicials que es van celebrar el
25 d'abril i el 2 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.