Successos

judicial

L'acusat del crim de Vilobí afronta 25 anys de presó i ell demana l'absolució

Els familiars de la víctima demanen 25 anys i el fiscal, 18, per assassinat

La defensa de Sayon Kourouma manté que es va trobar la víctima agonitzant

Tot és a punt per portar davant d'un jurat popular Sayon Kourouma, el jove guineà detingut el 7 de setembre del 2011 per la mort de Josep Sais, el masover de ca l'Artau de Vilobí, que va ser colpejat amb una clau de canviar les rodes de cotxe i després arrossegat i aixafat per un vehicle tot terreny. Fiscal, acusació i defensa ja han presentat els seus escrits de qualificacions provisionals. El fiscal i els pares i germanes de la víctima acusen Sayon Kourouma d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i, mentre el fiscal Enrique Barata demana que se li imposi una pena de 18 anys de presó, l'acusació demana que siguin 25 anys. Per la seva banda, la defensa que exerceix el lletrat Óscar Àlvarez, demana l'absolució de Kourouma perquè considera que el jove no va tenir res a veure amb els cops i l'atropellament que van causar la mort de Sais, sinó que l'acusat se'l va trobar agonitzant i va ser qui va anar a avisar uns veïns i va guiar l'ambulància fins a la masia on Sais es trobava estès a terra malferit, i on va acabar morint. Acusacions i defensa, que tant difereixen en el relat del moment del crim, coincideixen, però, en la successió dels esdeveniments protagonitzats per Sais i Kourouma durant el dia 6 de setembre del 2011, abans que el masover fos assassinat. Coincideixen a dir que Sais i Kourouma havien anat a Girona per mirar de fer els tràmits perquè el jove guineà pogués adquirir i posar-se a nom seu un cotxe que Sais li deixava perquè pogués dormir-hi al pati de can Artau i no hagués de pernoctar sota un pont, tal com feia abans d'establir relació amb Sais, que es dedicava a arreglar cotxes a la masia. La gestió es va frustrar i Kourouma no va poder posar el vehicle al seu nom. Després, van tornar per separat cap a Vilobí, i en aquest punt comencen les divergències: segons les acusacions, Kourouma, enrabiat, va esperar Sais a la casa i el va atacar per sorpresa a cops de clau i després el va arrossegar i li va passar pel cim amb un vehicle tot terreny. Segons la versió de la defensa, quan Kourouma va tornar a ca l'Artau es va trobar Sais agonitzant, va anar a la casa del costat a demanar ajuda i, després, va acompanyar l'ambulància fins a ca l'Artau i va col·laborar amb els Mossos d'Esquadra fins que l'endemà el van detenir.

LA DATA

06.09.11
Va ser assassinat
a cops de clau i aixafat amb un cotxe el masover de ca l'Artau de Vilobí d'Onyar.

LA XIFRA

230.000
euros
demana el fiscal per als familiars de la víctima. Més que ells mateixos, que en demanen 155.000.

La violació de la prostituta i la marihuana

L'assassinat de Josep Sais va posar al descobert altres suposats delictes relacionats tant amb el masover com l'acusat. Les inspeccions que van fer els Mossos a l'escenari del crim van descobrir-hi una plantació de marihuana. I la publicació als diaris de la foto de Kourouma va fer que una prostituta de carretera es presentés al jutjat i assenyalés el jove guineà com a l'home que l'havia violat més d'un cop.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.