Successos

trànsit

Imputen homicidi imprudent al conductor fugitiu de l'A-26

L'acusat, un veí de Girona de 52 anys, va atropellar mortalment un home a Montagut i no es va aturar per auxiliar-lo

Ahir va quedar en llibertat sense fiança

Va donar negatiu en alcoholèmia

El conductor que dijous va ser detingut en fugir després d'atropellar mortalment un home a l'autovia A-26, a Montagut i Oix, va passar la nit a les garjoles de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Vista Alegre de Girona i va declarar finalment ahir davant la titular del jutjat d'instrucció número 2 d'Olot. Un cop escoltada la seva versió, la jutgessa li va imputar un delicte d'homicidi imprudent i un altre contra la seguretat del trànsit per omissió del deure de socors. Va decretar, però, la seva posada en llibertat provisional sense fiança, amb l'obligació que comparegui als jutjats els dies 1 i 15 de cada mes.

La víctima, Saiba Tanger, era un veí de Girona de 43 anys i de nacionalitat gambiana. Circulava en direcció a Banyoles al volant d'un Opel Kadett de color blanc quan va tenir una avaria a l'automòbil. Es va parar al voral per solucionar-la, a l'altura del punt quilomètric 76, després dels túnels de la variant de Castellfollit de la Roca, i just on inicia el carril de desacceleració per entrar a Montagut i Oix o per canviar de sentit.

Tanger va baixar del turisme, va posar un dels triangles per senyalitzar la zona i quan es disposava a col·locar el segon va ser envestit pel Ford Fusion que conduïa l'acusat: un veí de Girona de 52 anys, de nacionalitat espanyola, i sense antecedents penals. A causa de les greus ferides que va rebre, la víctima va morir gairebé a l'acte i va quedar estesa a la calçada. El conductor que el va atropellar no va intentar auxiliar-lo, sinó que va continuar el trajecte en sentit sud. Els Mossos van rebre l'avís del sinistre quan passaven quatre minuts de les set de la tarda. Immediatament, van establir un dispositiu de recerca del fugitiu, que va ser interceptat poca estona després. Una patrulla de l'àrea bàsica policial (ABP) de Girona el va localitzar quan creuava per davant d'una gasolinera que hi ha a la C-66, molt propera a Banyoles. Els agents van observar que
el cotxe presentava danys a la part davantera. Van ordenar al conductor que parés, van comprovar que es tractava de qui buscaven i el van arrestar per omissió del deure de socors. Abans de traslladar-lo a les dependències de Vista Alegre, li van practicar la prova d'alcoholèmia, en la qual va donar un resultat negatiu, amb una taxa de 0,0.

LA XIFRA

43
anys
tenia la víctima, Saiba Tanger, que va ser envestit per un cotxe. Era d'origen gambià i vivia a Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.