Successos

policial

Interior vol immobilitzar el cotxe dels clients de les prostitutes de la carretera

Puig diu que s'ha reduït a la meitat el nombre de noies que ofereixen serveis sexuals a les vies gironines des que les multen

Fa 3 mesos n'hi havia unes 100

“Sense demanda, no hi ha mercat.” Aquesta és una de les correlacions que el conseller d'Interior, Felip Puig, va recordar ahir que el govern català té molt present a l'hora d'estudiar noves fórmules per fer desaparèixer l'exercici de la prostitució de les carreteres catalanes. Un dels flancs per “eradicar aquesta activitat en l'espai públic” és continuar amb l'ofensiva contra els clients. Puig va reclamar, en aquest punt, que es modifiqui el codi de circulació i que es tipifiqui com a sanció aturar-se amb el vehicle al voral de la via amb el propòsit de contractar serveis sexuals. “L'objectiu és aconseguir que sigui una infracció reconeguda per poder immobilitzar els cotxes. Fins ara, el fet d'enfrontar-se a una sanció administrativa no és un argument prou contundent per fer desistir alguns clients, sobretot els estrangers. Hi ha francesos que salten de país a país per requerir serveis sexuals en zones com la Jonquera. Si se'ls posa una multa, quan tornen a casa probablement pensen que no l'hauran de pagar perquè no són ciutadans de Catalunya. Segur que seria més dissuasiu que la policia tingués la potestat de col·locar paranys als automòbils per tal que no se'ls puguessin emportar”, va dir el conseller.

Puig va celebrar, però, que ja es comencen a notar els efectes de l'estratègia penalitzadora que Interior va iniciar l'11 de juny, la qual preveu multes tant a les prostitutes com als clients. “Fa uns tres o quatre mesos, teníem comptabilitzades un centenar de noies a les vies de la demarcació i, actualment, n'hi ha la meitat”. Cal recordar que, arran de la modificació de l'article 56.4 de la llei de carreteres, es qualifica com a “greu” l'ocupació de manera temporal de les zones de domini públic per fer usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual i l'import de les sancions pot oscil·lar dels 300 fins als 30.000 euros en funció del lloc on s'estigui i del grau de reincidència.

El conseller, però, continua reclamant que l'Estat modifiqui el Codi Penal “per tipificar la compravenda de sexe a la via pública com a delicte”, i que els Mossos puguin multar en carreteres de titularitat estatal. Puig també considera que encara que la prostitució no està prohibida, cada cop més gent “comparteix que l'activitat s'ha de limitar a la intimat”. “Sembla impropi que si a les grans carreteres a vegades no deixem comercialitzar bolets o taronges per seguretat viària, sí que s'hi pugui vendre el propi cos, més enllà de qualsevol debat moral”, va afegir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.