Successos

tribunals

L'absolen d'haver abusat de dues menors

Acusaven l'home d'haver fet tocaments a dues veïnes de Sant Hilari el 2002

Pedro Agustín Broceño Ruiz va ser absolt ahir in voce de dos delictes d'abusos sexuals continuats a dues noies menors veïnes de Sant Hilari Sacalm, que pateixen un retard de desenvolupament i aprenentatge del 33%. Després de celebrar-se el judici, el fiscal, Joaquim Soldevila, va decidir retirar l'acusació, al seu criteri, per falta de proves. Davant d'aquesta decisió, el president del tribunal va decidir comunicar verbalment aquesta decisió a l'acusat, així com que li retiraven tots els càrrecs.

Vuit mesos d'abusos

Els fets dels quals se l'acusava van tenir lloc el 2002, quan les dues germanes tenien 8 anys. Broceño, que és parent de les nenes, va anar a viure a la casa familiar, perquè havia anat a viure a Sant Hilari i treballava al bar dels pares de les menors. L'home, a més, s'encarregava de cuidar les noies entre les vuit del vespre i les onze de la nit. Les menors van denunciar que havien patit abusos durant els vuit mesos que l'home va viure en el domicili. Segons van explicar ahir durant el judici, l'home entrava a l'habitació on dormien les dues menors i els feia tocaments per tot el cos. Una de les víctimes va relatar que una nit fins i tot l'acusat la va lligar i la va penetrar vaginalment. Però aquests abusos no van ser denunciats fins a l'any 2010, quan una de les noies va confessar a la seva mare que no era verge perquè el seu parent havia abusat d'ella. Llavors la germana també va confessar que havia patit aquests abusos.

Tot i la declaració de les víctimes i el relat dels testimonis i del mateix acusat, el fiscal va retirar l'acusació perquè “no pot demanar una condemna de tanta gravetat sense proves”. “No qüestiono la credibilitat de les víctimes, però les noies no han pogut concretar els fets, sempre ha estat una declaració molt genèrica i han entrat en contradiccions”, va assegurar el fiscal. A més, el fiscal també basa la seva decisió en què ni tan sols els psicòlegs no han pogut concretar si els abusos van ser reals o ficticis. “No vol dir que els fets no hagin passat, però no ha quedat acreditat el delicte”, va assegurar.

Continuarà a la presó

Pedro Agustín Broceño s'ha lliurat d'una pena de 24 anys de presó per aquests dos delictes, però continuarà entre reixes, ja que des del 2010 està complint una condemna de 15 anys per haver abusat sexualment de la seva fillastra a Ciudad Real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.