Successos

policial

Troben 47 falsificacions d'obres de Dalí

La Policía Nacional ha comissat a Barcelona un total de 47 falsificacions de la sèrie “rellotges tous” de Salvador Dalí. Les obres són litografies atribuïdes al geni empordanès que anaven acompanyades de certificats notarials, també falsificats, que pretenien certificar la seva autenticitat. La investigació policial va començar a Múrcia quan la policia va detectar que s'havien posat a la venda, una a través d'internet i l'altra en una galeria de Barcelona, dues obres totalment idèntiques i amb la mateixa numeració i sèrie. L'establiment que feia la subhasta a internet es va localitzar en una casa d'antiguitats de Sant Celoni. Seguint la pista es van trobar 47 litografies i la policia ha detingut un exgalerista que és qui va introduir les obres falses al circuit comercial, i li imputen estafa, falsificació de documents i un delicte contra la propietat intel·lectual.

Les 47 litografies comissades i els suposats certificats d'autenticitat han estat dipositats a la Fundació Gala-Dalí perquè en facin la custòdia i el peritatge quan l'autoritat judicial que tramiti la instrucció del cas així ho requereixi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.