Successos

tribunals

Jutgen un matrimoni per haver agredit un metge a Campdevànol

El fiscal sol·licita una pena d'un any i mig de presó per a la parella de Ripoll

Un matrimoni de Ripoll s'enfronta a un any i mig de presó per haver agredit un ginecòleg de l'hospital de Campdevànol. Els fets que van arribar ahir al migdia al jutjat penal número 1 de Girona van tenir lloc el 28 de novembre del 2011. El metge agredit treballa com a ginecòleg i l'acusada feia temps que tenia desavinences amb ell arran d'un diagnòstic que li va fer. Pels volts de dos quarts d'una del migdia, l'acusada va anar amb el seu marit i el seu fill fins a l'hospital. Quan es trobaven a la zona d'admissions, va passar per allà el ginecòleg.

El va insultar

El ginecòleg sosté que, tan bon punt va passar pel seu costat, la dona el va insultar i li va dir “fill de puta”, i que després, va escoltar com incitava el seu fill a colpejar-lo. De sobte –com va declarar– el jove se li va abraonar i li va començar a ventar cops de puny i coces. Mentrestant, la mare li esgarrapava la cara i el pare el subjectava amb força per evitar que es defensés. El ginecòleg va anar a parar per terra i, dels cops que va rebre, se li van trencar les ulleres. Després que alguns pacients els separessin i que s'avisés els Mossos d'Esquadra, el metge va tornar a entrar a la consulta per seguir amb les visites planificades. Més tard, quan va sortir a la sala d'espera, es va tornar a trobar amb el fill i, aleshores, el jove li va fer la traveta. Segons va explicar ahir el ginecòleg, aquest no era el primer cop que tenia problemes amb la família. “Ja m'havien amenaçat abans i m'havien parlat amb actitud violenta; i ara veig que, aquell dia, havien planificat com agredir-me”, va declarar el ginecòleg. De fet, aquest no és el primer cop que la mare s'enfronta a una condemna per agredir el metge. L'acusada ja acumula una sentència per una falta de lesions, perquè l'estiu de l'any passat, va amenaçar i colpejar el ginecòleg al seu despatx. Aleshores, però, no es va presentar a judici. A més, tampoc ha pagat la multa que se li va imposar.

Durant la seva declaració, el matrimoni va negar en tot moment haver agredit el metge. Segons la versió de la dona, va ser el facultatiu qui va començar a colpejar el seu fill. L'acusada va explicar que, després de passar per admissions, va anar directament cap a la zona on es feien les ecografies de l'hospital de Campdevànol. Així que va obrir la porta, va veure com el ginecòleg i el seu fill s'estaven atonyinant. Aleshores, ella va explicar que s'havia posat a cridar que el jove era menor i a dir-li al ginecòleg que no el piqués més. Sí va admetre, però, que tenia mala relació amb el metge. Per la seva banda, el marit va declarar que havia estat el ginecòleg qui els havia insultat. L'home va dir ahir que, quan se'l van trobar a la zona d'admissions, el metge els va increpar. L'acusat també va afegir que havia estat el ginecòleg qui va ventar un primer cop de puny al seu fill, i que ell s'havia limitat a subjectar-lo per evitar que la baralla anés a més.

Lesions i atemptat

El fiscal i l'acusació particular demanen que es condemni el matrimoni a un any i mig de presó per una falta de lesions i un delicte d'atemptat a l'autoritat. Per la seva banda, l'advocat de la defensa, Manel Mir, sosté que, com a molt, l'afer s'ha de tipificar com una falta, i no com un delicte. A més, Mir indica que va ser el fill qui va agredir el metge, i no el matrimoni, i demana l'absolució per als seus clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.