Successos

La presó de Picassent ha patit 1.547 incidents greus en nou mesos

Han hagut 19 agressions formals contra el funcionariat a més d'intents d'agressió computables

El centre està considerat com a un dels més conflictius d'arreu l'Estat

El sindicat Acaip, majoritari en l'àmbit penitenciari, ha destacat que al centre penitenciari de Picassent s'han produït 1.547 incidents greus o molt greus durant els primers nou mesos de l'any en curs.

Entre aquests successos, cap destacar les 19 agressions o intents d'agressió cap als funcionaris i treballadors de la presó, amb lesions de diversa consideració.

Acaip ha senyalat que el de Picassent és un dels centres penitenciaris més conflictius del sistema penitenciari, degut a la barreja tan diversa d'interns en les galeries de primer grau.

El sindicat ha subratllat que aquests fets es produeixen degut al dèficit endèmic de personal i com a conseqüència de la desconsideració de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, que el té qualificat com a un centre normal, quan no ho és des de fa temps.

Entre els incidents greus denunciats pel sindicats majoritari, hi ha 200 casos d'amenaces greus, coaccions i insults greus a treballadors i una dotzena de plantes o desordres col·lectius.

A aquests fets cal sumar però, les 38 ocasions on els interns s'han resistit de forma activa i violenta al compliment d'ordres o al reglament intern del centre i les 428 ocasions de resistència passiva.

Les xifres es completen amb 159 agressions, 62 casos d'amenaces greus, un intent de suïcidi, 126 autolesions i la declaració de vaga de fam de 17 interns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.