Successos

policial

Una dona s'endú 17 cadells d'un centre caní de Banyoles

La detinguda, amb antecedents, va intentar robar la mateixa nit dels fets en una botiga d'animals d'Amer

Agents dels Mossos d'Esquadra de l'àrea bàsica policial del Gironès-Pla de l'Estany van detenir dilluns passat una dona de 37 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Girona, com a presumpta autora d'un delicte de robatori amb força i un altre en grau de temptativa al Centre Caní del Pla de l'Estany.

Concretament, els fets van tenir lloc la matinada del dia 9 d'octubre, en què els responsables d'aquestes instal·lacions de Banyoles van presentar una denúncia per la desaparició per robatori de diversos cadells de gos.

Un cop els agents dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets, van comprovar que els autors del robatori haurien accedit a la granja animal per una de les finestres i s'haurien endut un total de disset cadells de gos de diferents races i amb uns dos mesos de vida.

De sis races diferents

A través de la informació que els van facilitar els responsables de l'empresa, els mossos van esbrinar que les races d'aquests gossos serien pinscher, Yorkshire, Chihuahua, schnauzer, pastor alemany i Jack Russell, i que al mercat aquests cadells tindrien un valor d'uns 5.300 euros.

Els agents de la unitat d'investigació de Girona van iniciar una investigació i van recollir diversos indicis per esbrinar qui va ser l'autor del robatori dels cadells.

Les tasques d'investigació van portar els agents fins a una finca de Fornells de la Selva on sospitaven que podrien estar retinguts els gossets. Els mossos es van desplaçar fins a aquest habitatge per tal de trobar més indicis o els mateixos cadells.

A la finca de Fornells, els agents van localitzar tres d'aquests animals, que coincidien plenament amb els gossos sostrets, cosa que es va verificar amb la lectura del xip, que va donar com a resultat la confirmació que els cadells eren els mateixos que havien estat sostrets al Centre Caní del Pla de l'Estany.

Els mossos van detenir la inquilina de la finca per un delicte de robatori amb força després que tampoc pogués explicar la procedència d'aquests animals. A més, també se li va imputar la temptativa de robatori que es va produir la mateixa nit dels fets a la botiga Mascotas del Sol d'Amer, on els agents van trobar els primers indicis per imputar a la detinguda l'autoria dels fets.

Llibertat amb càrrecs

La detinguda, que té diversos antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, que la va deixar en llibertat amb càrrecs.

LA XIFRA

5.300
euros.
És el valor que tenen al mercat els 17 cadells de gos que la dona va robar al Centre Caní del Pla de l'Estany.
9.10.12
És el dia
que la dona de 37 anys va cometre el robatori a Banyoles i va intentar robar en una altra botiga d'Amer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.