Successos

judicial

Absolt el conductor que va anar 30 km contra direcció

Va entrar a l'AP-7 a Figueres, es va equivocar de carril per culpa dels senyals i va anar fins a Sant Julià de Ramis

El jutjat penal número 1 de Girona ha absolt un conductor de 58 anys que va circular per l'autopista AP-7 contra direcció des de Figueres fins a Sant Julià de Ramis. Tot i que l'acusat va arribar a fer més de trenta quilòmetres en sentit contrari, la sentència l'absol perquè considera provat que no ho va fer a consciència i que, quan se'n va adonar, estava massa nerviós per reaccionar. A més, el jutjat també indica que, durant una bona part del trajecte, va circular amb els quatre intermitents encesos per alertar la resta d'usuaris de l'AP-7 (majoritàriament, camions). El conductor s'enfrontava a una condemna de tres anys de presó i vuit de retirada de carnet, i a pagar 6.000 euros de multa que li demanava el fiscal per un delicte de conducció temerària amb un menyspreu absolut per la vida de les persones.

Els fets van passar el 16 de maig passat. El conductor, un home guineà de 58 anys, se n'anava de viatge a Eivissa. Va decidir anar fins a l'aeroport amb el seu cotxe, un Renault Scénic, i deixar-lo a l'aparcament. Va agafar l'autopista a l'altura de Figueres però, com va assegurar en el judici, es va confondre “amb les fletxes i les marques que hi havia a terra” a causa de les obres d'ampliació de l'AP-7. Arran d'això, va enfilar l'autopista contra direcció i no va ser fins al cap d'uns quants quilòmetres circulant contra direcció que es va adonar que s'havia equivocat. Aleshores, els nervis li van jugar una mala passada i només va ser capaç de posar els quatre intermitents i situar-se al carril de més cap a l'esquerra per deixar els altres dos lliures per als vehicles que li vinguessin de cara.

Aquesta versió que va donar l'acusat en el judici, però, tan sols coincidia en part amb la dels agents dels Mossos d'Esquadra que el van interceptar. Tot i admetre que l'acusat havia encès els quatre intermitents, alguns agents van explicar que l'home circulava a uns 140 quilòmetres per hora i que fins i tot van haver d'apartar-se amb el cotxe per no xocar amb ell.

El jutjat penal número 1 dóna plena credibilitat al relat dels fets de l'acusat. La sentència recull que el conductor va enfilar l'AP-7 contra direcció “de manera involuntària” i que admet que no volia provocar cap accident. A més, també subratlla que no s'ha acreditat que l'home circulés a més de 120 quilòmetres per hora. Els agents dels Mossos van calcular la velocitat del cotxe basant-se en l'estona que va passar d'ençà que van rebre l'avís fins que van aconseguir aturar-lo. Però el jutjat considera que seguint aquest procediment no és possible calcular la velocitat d'una manera estricta.

LA XIFRA

30
quilòmetres
com a mínim va fer el conductor contra direcció per l'autopista AP-7

LA DATA

30.05.12
és el dia
que els Mossos van detenir el conductor quan el van interceptar a Sant Julià de Ramis


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.