Successos

successos

Roben material valorat en 55.000 euros al Gironès

Una de les empreses afectades és al polígon d'Aiguaviva i l'altra a Vilablareix, on els lladres van ser detinguts quan hi intentaven entrar per tercer cop

Els acusats són de Maçanet i de Blanes

Els Mossos d'Esquadra van frustrar divendres passat els plans de tres veïns de Maçanet de la Selva, i un seu còmplice de Blanes, que van ser descoberts mentre intentaven robar per tercera vegada en una empresa de Vilablareix. El primer fet delictiu que la policia els atribueix al Gironès, però, es remunta al 21 de setembre. Els acusats van irrompre aquell dia en una nau del polígon industrial d'Aiguaviva. Hi van accedir saltant la tanca perimetral i es van apoderar de dues peces d'acer inoxidable de grans dimensions, valorades en uns 700 euros. Després d'aquest cas, els investigadors consideren que van tornar a actuar just amb un mes de diferència. La nit del 20 al 21 d'octubre van posar l'ull en una empresa de fruites de Vilablareix. Per entrar-hi, van destrossar un sostre d'uralita i, un cop a l'interior, van sostraure la instal·lació elèctrica i un compressor: unes peces que, en total, costen 10.000 euros. I, ja en la fugida, van optar per forçar una porta que hi ha situada en un lateral, que van aixecar amb l'ajuda d'uns gats hidràulics.

Aquestes instal·lacions van ser de nou l'objectiu dels quatre lladres el 30 d'octubre al vespre. Van recórrer exactament al mateix modus operandi per accedir-hi i, en aquesta ocasió, es van endur cables i cinc compressors, valorat en conjunt en 45.000 euros. Tot i haver obtingut aquest important botí, volien augmentar-lo i van intentar tornar a saquejar la nau tan sols 72 hores més tard. Aquesta vegada, però, van ser sorpresos per uns mossos de paisà. Dos dels veïns de Maçanet, de 23 i 37 anys, van sortir corrents, si bé van ser interceptats i detinguts en la fugida.

Mentre els efectius els identificaven, van veure una furgoneta que marxava a gran velocitat. A través del model i de la matrícula del vehicle van saber a qui pertanyia i, unes hores més tard, van arrestar els seus dos ocupants: l'altre veí de Maçanet, de 52 anys, i el de Blanes, de 59. Segons els indicis recollits, la unitat d'investigació de Girona va determinar que tots ells estarien al darrere dels quatre robatoris amb força, l'últim dels quals en grau de temptativa. Els imputats arrosseguen antecedents, a excepció del jove de 23 anys de Maçanet. Van declarar el dia 4 al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la capital gironina, on després d'exposar la seva versió van quedar en llibertat amb càrrecs.

4
robatoris
amb força haurien comès els arrestats. Un d'aquests delictes, però, va ser en grau de temptativa.
45.000
euros
és el valor dels cables i de cinc compressors que es van endur d'una nau de Vilablareix, el 30 d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.