Successos

policial

Feien prostituir a Maçanet una menor desapareguda

La mare de la noia, que és de Palma de Mallorca, va denunciar al maig a la Policía Nacional que no sabia on era la seva filla

Han estat detinguts dos ciutadans romanesos que la tenien retinguda

La Policía Nacional va localitzar la setmana passada a Maçanet de la Selva una menor de Palma de Mallorca que havia desaparegut feia mig any i que estava sent explotada sexualment. La investigació va començar el mes de maig, quan la mare de la víctima va comunicar a la Comandància Superior de les Balears que no sabia on era la seva filla, de 16 anys. Tan sols uns dies després, la dona va rebre diverses trucades d'un desconegut que la va amenaçar perquè retirés la denúncia. A partir de llavors, les gestions que van realitzar els agents els van permetre esbrinar que l'adolescent havia estat traslladada a la demarcació de Girona, on estava retinguda per dos ciutadans que han estat detinguts. Un dels arrestats és un noi romanès de 22 anys que es considera que és el responsable d'haver-la convençut perquè marxés amb ell i que seria el que l'obligava a exercir la prostitució. El seu còmplice era un veí de Blanes de 34 anys, també de nacionalitat romanesa, que es dedicava a fer funcions de caràcter més logístic. La seva missió era conduir la víctima als punts on li feien oferir els seus serveis: parava a la carretera que enllaça Maçanet de la Selva i Hostalric, en un tram pròxim a l'estació de Maçanet-Massanes.

Durant la investigació, els efectius van aconseguir saber que la noia tenia relació amb ciutadans originaris de Romania que estaven vinculats amb el món de la prostitució. S'ha comprovat, de fet, que els dos arrestats haurien obtingut nombrosos ingressos econòmics amb l'explotació sexual de la jove. Quan va arribar a la demarcació, primer va viure en un domicili de Blanes. Actualment, però, residia en companyia del detingut de 22 anys en una casa de Maçanet de la Selva. Quan els policies van escorcollar l'immoble, hi van trobar l'adolescent. Portava al damunt documentació d'una cosina seva que és major d'edat amb l'objectiu d'ocultar els seus veritables anys i evitar ser identificada pels agents.

Ingressats a la presó

Els investigadors del CNP van arrestar un dels sospitosos el 14 de novembre i l'altre home, l'endemà. Vint-i-quatre hores més tard van declarar als jutjats, on es va decretar el seu ingrés a la presó. Se'ls acusa dels delictes de tràfic d'éssers humans, inducció de menors a l'abandonament del domicili, prostitució i corrupció, també de menors. L'operació ha estat portada a terme pels membres del Servei d'Atenció a la Família de la brigada provincial de Palma de Mallorca, en col·laboració amb la policia judicial de Lloret de Mar, els quals no descarten que hi hagi altres dones que estiguin patint una situació similar.

LA XIFRA

16
anys
té la jove que ha estat alliberada. L'obligaven a oferir els seus serveis sexuals a peu de carretera.

LA DATA

16.11.2012
Els arrestats van declarar als jutjats, on es va ordenar el seu ingrés provisional a la presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.