Successos

judicial

El jutjat embarga el pis de l'assassí d'ancians d'Olot

L'apartament del qual Joan Vila ostenta la nua propietat i del qual el seu pare és usufructuari és a Empuriabrava

També li embarga comptes bancaris i possibles devolucions d'Hisenda

El jutjat d'instrucció número 1 d'Olot ha incoat la corresponent peça separada de responsabilitat civil pel cas dels assassinats en sèrie del geriàtric La Caritat i ha ordenat l'embargament de béns de Joan Vila Dilmé, acusat de la mort d'onze interns i que aviat serà jutjat per un tribunal popular a l'Audiència de Girona. La quantia que Vila hauria de dipositar per fer front a les indemnitzacions de les víctimes és de 710.000 euros, però l'acusat va manifestar davant del jutge que no disposava de la quantia requerida. El jutjat, però, ha ordenat que s'embarguin els béns de Vila per poder fer front a les indemnitzacions, de les quals en darrera instància també haurà de respondre La Caritat com a responsable civil subsidiària.

El jutjat ha ordenat l'embargament d'un petit apartament situat al sector Delta Muga d'Empuriabrava que es troba a la tretzena planta de l'edifici Sylvia. Vila ostenta la nua propietat d'aquest edifici, la qual cosa representa que n'és propietari però no el pot vendre ni llogar mentre la persona que n'ostenta l'usdefruit, el seu pare, visqui. Tot i ser una nua propietat, l'habitatge pot ser embargat i subhastat però mai el nou propietari podria accedir-hi mentre visqui l'usufructuari. El jutjat també ha ordenat que s'embargui a Vila, ara pres al centre penitenciari de Figueres, els comptes bancaris que tingui a nom seu i també les possibles devolucions que hagi de rebre de l'agència tributària.

La data del judici pel cas dels assassinats en sèrie d'ancians a La Caritat d'Olot és a punt d'assenyalar-se i es preveu que se celebri a l'Audiència de Girona a principis de l'any que ve i amb un jurat popular que serà escollit d'entre els candidats que van ser sortejats a l'octubre per fer les funcions durant els pròxims dos anys.

El fiscal demana per a Joan Vila 194 anys de presó per onze delictes d'assassinat, tres dels quals, amb acarnissament. El total d'indemnitzacions que proposa la fiscalia per als familiars de les víctimes puja a 530.000 euros, però la jutgessa Ana Torres el va calcular en 710.000 euros, incrementant en una tercera part la xifra proposada pel fiscal, en previsió dels interessos que es puguin derivar per retards. Tot i que la responsabilitat civil s'exigeix en primera instància a Vila, que és evident que no té béns per assumir-la, La Caritat, entitat que tenia contractat Joan Vila, està compareguda com a responsable civil i des del començament ja va aportar la pòlissa d'assegurança que cobria fins a 600.000 euros.

LA XIFRA

710.000
euros
és la quantitat que la jutgessa fixa que ha de dipositar l'acusat per fer front a les indemnitzacions.

Ell vol estar en llibertat vigilada

Mentre que el fiscal demana 194 anys de presó per a Joan Vila, la defensa de l'auxiliar d'infermeria que va confessar haver causat la mort d'onze ancians, exercida per Carles Monguilod, proposa que se'l condemni a una pena de vint anys de llibertat vigilada, és a dir, una mena d'arrest domiciliari, una mesura que preveu actualment el Codi Penal. Monguilod creu que Vila es podria acollir a aquesta mesura, prevista en el Codi Penal des del 2005, ja que no se'l pot considerar perillós per a la societat. Monguilod, que proposa que Vila sigui sotmès a un seguiment psiquiàtric, remarca que la majoria dels crims es van saber per la confessió del mateix Joan Vila i que posava fi a la vida dels ancians perquè ell estava convençut que la seva conducta era bona moralment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.