Successos

successos

Concentració de rebuig pel crim de l'escorxador

Més d'un centenar de persones recorren els carrers del centre de Salt per reclamar justícia per la mort de Koffi a mans d'un company de feina, a Riudellots

“Quin preu s'ha de pagar?”, “Ja n'hi ha prou”, “Stop a la violència” i “No més víctimes”: són algunes de les frases que van aparèixer ahir impreses en les múltiples pancartes que van exhibir els participants a l'homenatge per al veí de Salt Siambou Koffi, que va morir apunyalat fa un mes per un company de feina a l'empresa càrnia Frigorífics Costa Brava de Riudellots de la Selva. La víctima tenia 30 anys i era originari de Costa d'Ivori. En l'acte en record seu, més d'un centenar de persones, entre familiars, amics i compatriotes, van recórrer els carrers de la ciutat reclamant justícia i una “humanitat i seguretat” més grans a la feina. Un dels assistents a la marxa, que també treballa a l'escorxador on van succeir els fatídics fets, va explicar que va presenciar com Chen Xiaowei va atacar Koffi, el 23 d'octubre. La víctima i el detingut, de 38 anys i nacionalitat xinesa, estaven de costat en una de les cadenes de producció. Per la cinta, les peces de carn passaven primer per les mans de Koffi, que s'encarregava de treure'n el greix. Aquell dia se li haurien escapat uns trossos que no va ser a temps de netejar, i es van amuntegar al lloc on era Xiaowei. Com a conseqüència, l'arrestat va tirar les peces enrere i la víctima també es va adreçar algun cop a l'espai que ocupava el company per agafar els talls ell mateix. Chen li va recriminar que s'apropés a la seva zona perquè el molestava. Koffi se'n va retirar, si bé el detingut va continuar rondinant. Per tal que es calmés, Koffi li va dir: “Ja està; calla.” Just després de pronunciar aquestes paraules, Xiaowei el va empènyer i li va clavar presumptament una punyalada. La víctima de l'atac va caure fulminat amb el ganivet clavat al pit. Xiaowei no va fugir de les instal·lacions i no va oferir resistència a la seva detenció pels Mossos d'Esquadra. L'home, que està en presó provisional com a suposat autor de l'homicidi, al·lega que va ser “un accident”.

LA DATA

23.10.12
Els Mossos
van detenir el veí de Salt Chen Xiaowei per la mort de Siambou Koffi a l'empresa Frigorífics Costa Brava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.