Successos

tribunals

Judici per un accident amb cinc morts a l'eix

Sol·liciten 3 anys i mig de presó per al camioner que va envestir nou cotxes

El fiscal demana 3 anys i mig de presó per a Guy Christian Bichet, el conductor d'un camió que el 30 de juliol del 2001 va envestir per darrere nou vehicles que estaven aturats per unes obres a l'eix transversal, a Vilobí d'Onyar, i com a conseqüència de la fatídica col·lisió van morir cinc persones. El ministeri públic acusa el xofer, de nacionalitat francesa, de cinc delictes d'homicidi per imprudència greu i set delictes de lesions, també per imprudència greu. La vista pel cas estava previst que se celebrés ahir al jutjat penal número 2 de Girona. Finalment, però, es va suspendre i es va assenyalar per al març vinent. Tot apunta que s'arribarà a una conformitat entre les parts i que l'imputat podria acceptar una pena de dos anys de presó. En la pròxima sessió, a més, es tractarà el tema de la responsabilitat civil. Segons els advocats de l'acusació particular, es discutiran les quanties econòmiques d'algunes indemnitzacions que encara no han estat pagades per l'asseguradora, tot i que es va especificar que la major part de les persones afectades ja les han rebudes.

La fiscalia considera que l'acusat estava desatent i cansat perquè feia 14 hores que treballava, no havia ni menjat i, per tant, va incomplir pautes bàsiques de seguretat de la seva feina. A les quatre de la matinada va sortir de França, a les deu del matí va arribar a Terrassa, a la una del migdia va carregar mercaderia a Sant Vicenç dels Horts i quan va passar el sinistre, a l'eix, seguia en ruta i tornava a França. L'accident es va produir pels volts de les set de la tarda. Els cotxes estaven aturats per uns treballs de reforç del ferm i els operaris donaven pas alternatiu. El tràiler, que duia embalatges de cartró, va sortir d'un revolt i es va trobar els turismes. A causa de l'excés de velocitat, el conductor no va ser a temps de reaccionar i l'impacte va ser terrible. Es van incendiar dos automòbils i els tres ocupants van morir cremats. També van perdre la vida dues persones que viatjaven en un Seat Ibiza, que va quedar encastat sota el camió; i es van registrar onze ferits. En el tràgic xoc va morir un veí de Girona, Salvador Vila; dos germans de les Planes d'Hostoles, Àngel i Maria Dolors Rodríguez; un veí de Terrassa, Carlos Osuna, i Alícia Benítez, una jove de Santa Eulàlia de Riuprimer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.