Successos

successos

Llancen dos explosius al club Paradise de la Jonquera

Dos homes que anaven en una moto van tirar dins del magatzem del bordell una motxilla amb un artefacte que va causar danys en un bany

El segon el van deixar a l'entrada i no va esclatar

El Paradise, el macroprostíbul més gran d'Europa, que va obrir les portes a la Jonquera el 2010, va ser l'objectiu ahir de l'acció d'uns vàndals que hi van llançar dos artefactes explosius, un dels quals va esclatar i va ocasionar destrosses en un lavabo. Els autors de l'atac van ser dos homes que van fugir en una motocicleta i que duien el rostre tapat tant amb el casc com amb un passamuntanyes que portaven a sota. El succés va tenir lloc quan passaven uns deu minuts de les sis del matí. A aquella hora, algunes de les treballadores estaven dormint dins, ja que el negoci tanca a les quatre de la matinada. Un empleat del club es va adonar que uns desconeguts havien tirat, des de fora, una motxilla, que va anar a parar en un magatzem. Es tracta d'una zona del complex que està oberta, que dóna al lateral dret i és on, bàsicament, guarden les begudes. L'home es va alarmar en observar que sortia fum de la bossa i va avisar el vigilant. Segons el propietari del Paradise, José Moreno, “afortunadament” la reacció del treballador no va ser dirigir-se directament a la motxilla per apagar-la ja que contenia un explosiu de baixa intensitat que va esclatar “tres segons més tard”, just quan es va girar i estava anant a buscar el guarda de seguretat. “L'esclat va ocasionar desperfectes en un bany, que haurem de refer. Si arriba a explotar a l'empleat, el mata! És una llàstima que tornem a estar en el punt de mira. És el segon cop que atempten contra el negoci, ja que quan estava en obres algú hi va calar foc intencionadament.”

L'ensurt d'ahir, però, no va quedar aquí. Quan els dos treballadors es van dirigir a l'entrada, van observar que els mateixos individus hi havien tirat un altre artefacte, que en aquest cas no va explotar. Els explosius semblaven de fabricació casolana, tipus còctel Molotov. Arran dels fets, van trucar a Moreno, que era a casa dormint. L'empresari va acudir immediatament al Paradise i, al seu torn, va comunicar l'episodi als Mossos d'Esquadra. A les instal·lacions, que no va ser necessari desallotjar, hi van anar agents de la Jonquera, Figueres i Girona. Van acordonar el recinte, van dur a terme la inspecció ocular del club i es van endur per analitzar les imatges captades per les càmeres de seguretat, on va quedar enregistrada bona part de la bretolada.

El primer artefacte que hi van llançar va ser el que es va trobar al magatzem. Els dos homes, que circulaven en la mateixa motocicleta, es van situar en uns descampats que hi ha just davant d'aquest espai per tirar l'explosiu a l'interior. Una vegada es van haver desfet de la motxilla que el contenia, van conduir fins al davant del macroprostíbul i, sense baixar de la moto, van deixar el segon al costat de l'accés. En l'enregistrament de les càmeres, s'observa com marxen amb la moto, si bé José Moreno va revelar que no s'aprecia el número de la placa de matrícula.

Campanya pel tancament del local

Fa tres mesos l'actriu Mabel Lozano va liderar una campanya de recollida de signatures per demanar el tancament del Paradise. Aquestes peticions es van fer arribar a través de correu electrònic a l'Ajuntament de la Jonquera i al conseller d'Interior, Felip Puig. En una setmana es van recollir 45.000 firmes. L'alcaldessa, Sònia Martínez, va explicar ahir que l'arribada massiva de correus va durar uns dies i que després es va aturar, i recorda que el consistori no té competències per tancar el prostíbul. Sobre l'atac que es va produir ahir, va detallar que li havien comunicat els fets i que la policia local s'havia desplaçat fins allí. “Esperàvem que hi hagués d'anar l'arquitecte municipal, però els bombers ens van comunicar que l'edifici no havia experimentat danys estructurals.”

mar vicente



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.